Ga naar hoofdinhoud

Distrilog neemt Colfridis over

De Belgische Distrilog Group, deels ook actief in Nederland, neemt Colfridis over. Dat meldt de logistieke dienstverlener op haar website.

Distrilog_transport_opslag_distributieVorig jaar nam Distrilog ook al Speed-colli en Forlog over. De overname van Colfridis zorgt ervoor dat de totale omzet van Distrilog toeneemt tot 172 miljoen euro op jaarbasis. Colfridis omvat 700 medewekers, 95.000 m2 onroerend goed en vijftig voertuigen.

De afgelopen jaren heeft Distrilog zich naar eigen zeggen sterk ingezet op het ontwikkelen van de retaillogistiek. Door in 2013 droge voeding toe te voegen aan het dienstenpakket  groeide het segment uit tot 40 procent van de totale omzet. De focus van Colfridis ligt eveneens op de retailsector in de Benelux maar met een specialisatie in temperatuurgevoelige logistiek (diepgevroren en gekoeld). Colfridis is actief binnen logistiek en transport voor verse groenten, diepgevroren voeding, chocolade en medische benodigdheden. Ook in pharma en e-commerce is Colfridis reeds sterk; twee sectoren waarin Distrilog Group tot op heden nog niet actief was.

colfridisBryan Beutels, Sales director van Distrilog: “Na enkele overnames gericht op de uitbreiding van het bestaande pakket, gaat het nu voornamelijk om een structurele verbreding van de kerncompetenties. We ontvingen signalen van onze klanten en prospecten dat er ruimte is voor een partner die kwaliteit kan bieden ongeacht de benodigde temperatuur of modaliteiten. Aangezien we een gezonde balans beogen tussen verschillende sectoren en diensten, zien we deze overname als een belangrijk kruispunt in onze verdere ontwikkeling. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer