DKV Box Europe kan pan-Europees tol afrekenen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DKV Box Europe kan pan-Europees tol afrekenen

De DKV Box Europe, die DKV Euro Service vanaf 2018 introduceert, stamt af van de laatste generatie Sitraffic-Sensus units van Siemens. Deze is voorzien van hybride draadloze technologie en kan daarmee tolsystemen op basis van zowel DSRC (Dedicated Short Range Communications) als GNSS (Global Navigation Satellite System) registreren en afrekenen.

“Veel van de huidige boxen op de markt voldoen nog niet aan alle technische specificaties voor pan-Europees tol afrekenen – bijvoorbeeld op gebied van compatibiliteit met het Italiaans tolsysteem – en moeten in bepaalde gevallen toch weer worden ingeruild,” aldus Gertjan Breij, Managing Director DKV Euro Service Benelux. “Maar de DKV Box Euro voldoet aan de allerlaatste eisen van alle EU-lidstaten en kan daarmee straks in heel Europa worden gebruikt.”

De gebruiker kan zijn nieuwe on-board unit zelf inbouwen en gebruiken voor verschillende voertuigen. Tijdrovende inbouw- of aanpassingswerkzaamheden door experts is daarmee niet nodig. Tolregistratie en landconfiguratie verlopen vervolgens simpel via de online portal van DKV. Data gaan ‘over-the-air’ naar de OBU en bij gebruik van een ander voertuig is geen andere box meer nodig. Dit alles betekent een aanmerkelijke tijdbesparing en vermindering van andere benodigde handelingen, terwijl de gebruiker flexibel blijft.

Doel is het afrekenen van de Belgische, Duitse, Oostenrijkse, Poolse en Franse tolsystemen bij de opening van de markt in 2018. Gelijktijdig of kort daarna moeten vervolgens ook de tolsystemen van Italië, Portugal, Spanje en Hongarije worden geïntegreerd. Op middellange termijn moet men met de DKV Box Euro alle Europese tolheffingen voor gebruik van wegen, tunnels en bruggen kunnen afrekenen.

Eén reactie op “DKV Box Europe kan pan-Europees tol afrekenen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer