DKV verrekent nieuwe Sloveense tol • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DKV verrekent nieuwe Sloveense tol

Slovenië gaat per 1 april 2018 over op een nieuw tolsysteem. Vanaf dat moment verloopt de toegang tot tolwegen niet langer via een tolstation met slagboom maar automatisch met het nieuwe DarsGo tolsysteem. Voor alle voertuigen vanaf 3.5 ton maximum totaalgewicht is dan een voertuiggebonden tolbox (OBU) nodig, die voor dit nieuwe tolsysteem opnieuw geregistreerd moet worden. Tot dusver gebruikte DARS Cards en ABC tolboxen zijn dan niet meer geldig.

DKV biedt klanten volledige ondersteuning tijdens en na de introductie van het nieuwe Sloveense tolsysteem DarsGo, waarbij DKV ook de verrekening van de tolbetalingen verzorgt. Vanaf nu kunnen klanten zich via de DKV-website aanmelden voor het nieuwe tolsysteem. Hierna registreert DKV de voertuigen bij de toloperator DARS en zorgt het ervoor dat DARS de post-pay on-board units kosteloos het gewenste EU-afleveradres stuurt. Klanten kunnen er ook voor kiezen de on-board units op te halen bij een lokaal DARS-klantenservicepunt. DKV raadt klanten aan om hun OBU’s snel te registreren om knelpunten bij de levering en lange wachtrijen tijdens de introductie te voorkomen.

Per nieuwe on-board unit zijn de verwerkingskosten 10 euro. Er is geen huur- of servicefee en er wordt geen borg gevraagd. De tolbox blijft echter eigendom van tolexploitant DARS. Iedere on-board unit is voertuiggebonden, maar het aantal assen moet –  evenals bij het Oostenrijkse GO-Box systeem en de nieuwe DKV BOV EUROPE – handmatig worden ingesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer