fbpx Ga naar hoofdinhoud

Dubbelop Volvo FH LNG voor Nijhof-Wassink

Nijhof-Wassink breidt haar vloot uit met twee Volvo’s FH op LNG. Daarmee is een 20 procent besparing op CO2-uitstoot mogelijk, zo meldt de logistiek dienstverlener.

Nijhof-Wassink blijft verder investeren in duurzame transporten. Haar vloot is gemiddeld genomen niet ouder dan 4 jaar en is inmiddels al een geruime tijd 100 procent Euro 6. De chauffeurs van Nijhof-Wassink zijn bewust van hun invloed op de CO2 uitstoot en d.m.v. trainingen en adviezen van eigen BBS-coaches werken ze aan een nog verder reductie van de CO2 uitstoot.  Naast het vervoer over geasfalteerde wegen vervoert Nijhof-Wassink de bulkgoederen ook over het water en het spoor.

Om de CO2 uitstoot nog verder te reduceren schaft Nijhof-Wassink als één van de eerste transportbedrijven  de nieuwe Volvo LNG truck (Liquefied Natural Gas) aan. De 2 nieuwe LNG trekkers gaan voor de afdeling Dry Bulk Logistics rijden met de intentie om de LNG-vloot op korte termijn verder uit te breiden.

De nieuwe trucks zijn zware trucks die voldoen aan Euro 6 op LNG en bio-LNG. Ze leveren dezelfde prestaties, laadvermogen, rijeigenschappen en een vergelijkbaar brandstofverbruik als de dieselmodellen van Volvo. De Volvo FH LNG zorgt meteen voor een 20 procent kleinere CO2-voetafdruk t.o.v. dieselmotoren. En de optie om te rijden op bio-LNG betekent een mogelijke reductie van 100 procent. Daarnaast biedt de truck de mogelijkheid om op de lange termijn over te stappen op herwinbare brandstoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer