Duitsland: Maut op alle Bundesstrassen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Duitsland: Maut op alle Bundesstrassen

Duitsland wil op 1 juli 2018 Maut heffen op alle Bundesstrassen. Dat heeft de Duitse regering woensdag in een wetsontwerp vastgelegd. Dat melden diverse Duitse media. De maatregel moet de Duitse overheid jaarlijks 2 miljard euro extra opleveren.

Lkw-MautZo blijft de Duitse overheid de Maut maar uitbreiden en lijkt het er op dat het vrachtverkeer zo langzamerhand een melkkoe wordt. Er zijn namelijk ook plannen om komend jaar te onderzoeken of de Maut niet vanaf 3,5 ton al kan gaan gelden. Een onderscheid is echter wel dat de opbrengsten van de nieuwe Maut worden verdeeld over de Duitse deelstaten.

Het mes snijdt voor de Duitse overheid met de uitbreiding van de Maut aan twee kanten. Ten eerste wordt het principe ‘de gebruiker betaalt’ nu echt realiteit. Daarnaast worden mijders van de Maut op de Autobahn, die uitwijken naar de Bundesstrassen, nu ook getroffen en worden zij gemaand voortaan weer de Autobahn te kiezen en geen congestie op Bundesstrassen te veroorzaken.

 

4 reacties op “Duitsland: Maut op alle Bundesstrassen

 • Boshuizen

  Voer hier dan ook maar tol in voor alle wegen voor buitenlanders en dat per 1 januari 2018

 • nab

  Het is heel eenvoudig, hoeft weinig te kosten, gewoon het eurovignet voor buitenlandse auto s 2 keer zo duur maken, want waar dat geld van de vignetten eigenlijk naar toe.

 • Steelandt Frank

  Dit fenomeen zal zich verder zetten in het innen van maut voor alle voertuigen en voor alle wegen in Europa. Het zal voor velen gedaan zijn met Europa te doorkruisen op een goedkope manier. Ook de duizenden nutteloze verplaatsingen met de wagen zullen enorm verminderen.

  1. jan

   De nutteloze verplaatsingen , zeg de lege kilometers worden tegengegaan als de kilometerprijs hoog is door hoge brandstofkosten en/of hoge tolkosten. En bij hoge kilometerkosten kan het zelfs voor een producent weer interessant worden om dichter bij gebruiker te produceren, want daar ligt de hele kneep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer