EC start inbreukprocedure tegen Oostenrijks minimumloon • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

EC start inbreukprocedure tegen Oostenrijks minimumloon

Het Oostenrijks minimumloon voor de transportsector is mogelijk in strijd met de Europese interne markt. De Europese Commissie is daarom een inbreukprocedure gestart tegen het ‘Lohn- und Sozialdumping-Bekämpfungsgesetz’.

De Europese Commissie benadrukt dat het het principe van nationale minimumlonen ondersteunt, maar dat de toepassing van de Oostenrijkse wetgeving op al het internationale transport dat komt laden en/of lossen de vrijheid van goederen en diensten teveel beperkt. Vooral bedrijven die geen echte band met Oostenrijk hebben (geen eigen vestiging bijvoorbeeld, redactie TTM.nl) worden opgezadeld met een enorme administratieve last die de interne markt verstoort, vindt de Commissie. De Commissie is van mening dat er andere, minder strikte maatregelen mogelijk zijn die wel de eigen arbeiders en concurrentiepositie van Oostenrijk beschermen, terwijl er ook wordt voldaan aan de vrije beweging van goederen en diensten.

De Europese Commissie heeft nu een brief aan de Oostenrijkse autoriteiten gestuurd waarin melding wordt gemaakt van de inbreukprocedure. De Oostenrijkers hebben nu twee maanden de tijd om hier op te reageren. Vergelijkbare procedures zijn of worden gestart tegen Duitsland en Frankrijk. De Europese Commissie laat eveneens weten te werken aan verduidelijking van de regels van EU-richtlijn 96/71/EC. Die verduidelijking wordt voor het einde van deze maand verwacht.

Eén reactie op “EC start inbreukprocedure tegen Oostenrijks minimumloon

  • Herman

    Zijn Duitsland en Frankrijk te groot c.q te machtig voor de EC om daar al direkt aktie tegen te ondernemen??!!
    Luie Lafaards bij de EC! Vergunningen zijn afgeschaft maar daarvoor in de plaats zijn veel meer andere protectionistische maatregelen verzonnen, die het onmogelijk maken om snel op een speciale transportopdracht in te springen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer