Ga naar hoofdinhoud

Eerste versie RIO is live

RIO werkt stevig door aan het transport-ecosysteem van de toekomst. Geregistreerde gebruikers van het RIO platform kunnen vanaf nu de eerste dienst ‘RIO Essentials’ gratis gebruiken. Hiermee wordt de positie van de voertuigen in een vlootmonitor getoond en om het kwartier geactualiseerd.

Gebruikers krijgen ook informatie over de voertuigen, zoals identificatie, het aantal kilometers op de teller en de hoeveelheid brandstof die nog in de tank zit. RIO Essentials krijgt ook een uitgebreide performance-analyse die veel voertuigdata analyseert en deze ter beschikking stelt van de vlootmanager, inclusief aanbevelingen voor optimalisatie. Het aantal diensten op het platform, waaronder OEM-specifieke toepassingen en partneroplossingen, zal de komende tijd snel worden uitgebreid.

“Met de Go-Live van RIO hebben we het fundament gelegd voor de realisatie van een geheel geïntegreerde transport- en leverketen. Onze allereerste dienst RIO Essentials ontzorgt klanten bij het managen van hun vloot en daarmee bij hun dagelijkse werkzaamheden”, zegt Markus Lipinsky, CEO van RIO.”Wekelijks zullen er op ons RIO platform nieuwe diensten en upgrades bijkomen. Hierdoor kunnen onze klanten met gemengde vloten de digitale kansen in de logistieke sector veel beter benutten.” MAN biedt zijn klanten dit voordeel al sinds augustus met iedere vrachtwagen af fabriek in Europa.

De functionaliteit die RIO Essentials biedt is niet alleen voor de vrachtwagens van MAN met een RIO Box seriematig te gebruiken, maar kan systeem- en producentonafhankelijk door iedere klant van RIO worden benut. Bovendien kan men vanaf januari 2018 de RIO Box in alle vrachtwagentypen met FMS-interfaces aanpassen. Dit tilt met name mengvloten naar een hoger efficiëntieniveau. De digitalisering en netwerkvorming binnen de vloot maakt transporten en verkeer soepeler en verlicht het werk van expediteurs en transporteurs. Gebruiker-specifieke informatie en concrete voorstellen tot optimalisatie kunnen op termijn met slechts een paar clicks via het RIO platform worden verkregen.

De functionaliteit van de diensten die RIO aanbiedt wordt in begrijpelijke video-tutorials toegelicht. Dit maakt het werken met het platform nog eenvoudiger. Geregistreerde klanten krijgen extra informatie via een nieuwsbrief en een link naar het startscherm van het platform. Daar is vanaf begin 2018 naast de basisservice RIO Essentials ook de RIO Marktplaats toegankelijk met extra diensten om te boeken. Vragen kan men via het platform aan een hotline richten.

“Het duurzaam optimaliseren van de vloot en het verbeteren van de prestaties worden met de cloud-oplossing van RIO kinderspel”, zegt Michael Küffner, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van RIO Essentials. “Onze agile aanpak stelt ons in staat om met maatwerk te reageren op individuele klantwensen en ons systeem voortdurend aan te passen. We hebben een open en transparant ontwikkelproces. Iedereen kan zijn ideeën inbrengen.”

Momenteel is het RIO platform beschikbaar in het Engels en het Duits. Op termijn wordt het in tien talen aangeboden: Duits, Engels, Nederlands, Frans, Spaans, Italiaans, Pools, Roemeens, Tsjechisch, en Deens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer