Ga naar hoofdinhoud

Elektrische Actros voor TBS Transportbeton

Mercedes-Benz biedt zijn proeftuin voor de eActros uit met een nieuw bedrijf: deze week nam TBS Transportbeton de elektrische truck in gebruik. Eerder al werd een eActros overhandigd aan Hermes.

TBS Transportbeton is gevestigd in Mannheim en produceert beton- en bindmiddelen, maar biedt ook aanvullende diensten aan klanten. TBS, maar ook twintig klanten gaan een 18- of 25-tons versie van de eActros uitproberen. TBS en hun klanten gaan in twee fases van een jaar de eActrossen testen.

TBS gaat een 25 tonner allereerst inzetten voor het transport van vliegas van de kolencentrale in Mannheim naar de bindmiddelinstallatie in de haven. De vliegas wordt gebruikt bij de productie van speciale soorten cement en beton. Het transportgewicht is maximaal tien ton. De routes zijn ongeveer zeven tot acht kilometer lang (enkele reis) en worden acht keer per dag in éénploegendienst door een bestuurder gereden. Tussen de ritten is opladen niet nodig. Het bereik van de eActros is maximaal 200 km. De energie is afkomstig van lithium-ionbatterijen met 240 kWh. Afhankelijk van het beschikbare laadvermogen kunnen ze binnen twee tot elf uur (bij 150 of 20 kW) volledig worden opgeladen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer