fbpx Ga naar hoofdinhoud

Elftal nieuwe DAF’s bij Bos Dynamics

Bos Dynamics uit Ede heeft geínvesteerd in een elftal nieuwe DAF’s. Het gaat om drie nieuwe DAF CF 450- en acht XF 450-trekkers. Allemaal zijn ze inmiddels geleverd door DAF-dealer Bakker Bedrijfswagens. Een van de DAF’s is extra in de schijnwerpers gezet. Dat is de 40ste DAF in het wagenpark van Bos Dynamics.

“De nieuwe DAF’s zijn flink zuiniger; van 1 liter op 3,3 kilometer naar 1 liter op 3,7 kilometer”, vertelt Cor-Albert Bos, directeur van Bos Dynamics. “Waarbij ik moet zeggen dat de vergelijking niet helemaal opgaat. De DAF’s die ze vervangen hadden een grotere MX-13-motor. De nieuwe exemplaren hebben de compactere MX-11 met een inhoud van 11 liter. Dat is ook een ander type motor. We kunnen met deze krachtbron volstaan. Onze lading is niet al te zwaar. Meer pk’s en trekkracht zou alleen maar overkill zijn.”

Bos Dynamics is gespecialiseerd in transport van buitenmaatse goederen. Dat zijn bijvoorbeeld grote garagedeuren of flinke kozijnen. Het werkgebied omvat Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. “Goede service, een hoge kwaliteit van dienstverlening en korte lijnen staan centraal binnen onze jonge onderneming”, aldus Bos. “In 2011, toen we begonnen met dit transportbedrijf, heeft Bakker Bedrijfswagens ons al de eerste DAFs geleverd. We hebben sindsdien een goede relatie en zijn zeer tevreden over het merk en de dienstverlening.”

Bos Dynamics hecht grote waarde aan betrouwbaar en hoogwaardig materieel. “Ook comfort is belangrijk. De chauffeurs brengen heel wat uren achter het stuur door. De nieuwe DAFs zijn allemaal voorzien van een luchtgeveerde cabine, een luxe comfortstoel, led-verlichting, een koelkast en nog veel meer zaken die het werk voor de chauffeur fijner maken. Het draagt bij aan de kwaliteit van dienstverlening. Daaraan danken wij onze groei. Klanten rekenen erop dat wij de materialen op tijd en schadevrij op bouwplaatsen afleveren. We hebben gekozen voor onderhoudscontracten. Ik noem het “geen-gezeur-overeenkomsten”. Ik wil mij kunnen richten op de logistiek en de planning. Ik wil op het materieel kunnen rekenen en niet omkijken naar onderhoud. Bakker Bedrijfswagens regelt dat perfect voor ons.”

Alle nieuwe trucks hebben ook DAF Connect. “Daarmee kunnen we de trucks volgen en chauffeurs online optimaal helpen om accuraat en zuinig te rijden. Dit is echt een hele stap voorwaarts”, aldus Bos. Bos Dynamics heeft de beschikking over een uitgebreid en uniform wagenpark. De 70 trucks (waarvan 55 in eigen beheer), 85 trailers en 45 kooiapen zijn dagelijks inzetbaar. Sinds kort is het bedrijf gevestigd in een nieuw pand in Ede, dat op 3 februari jl. officieel in gebruik is genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer