Europart heeft nieuwe trailercatalogus • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Europart heeft nieuwe trailercatalogus

Europart introduceert een nieuwe geactualiseerde en uitgebreide uitgave van de trailercatalogus. Op 944 pagina’s presenteert de naar eigen zeggen grootste Europese handelaar in truckonderdelen en werkplaatstoebehoren meer dan 6.000 reserveonderdelen, toebehoren, materialen en gereedschap voor onderhoud en reparatie van aanhangers en opleggers.

Hier vindt de transporteur en reparateur reserveonderdelen voor assen en onderstel, evenals persluchtcomponenten, onderdelen voor het chassis, aanbouwdelen, reserveonderdelen voor opbouw, verlichting, elektrische systemen en aanhangers, en tevens voor aanhangers voor personenauto’s. Het aanbod in de nieuwe Europart Trailercatalogus is aangevuld met ladingszekeringsmaterialen en werkplaatsbenodigdheden.

In de actuele, nieuwe uitgave van dit naslagwerk heeft Europart meer ruimte beschikbaar gesteld voor de secties perslucht, astoebehoren en verlichting dan voorheen. Bovendien vindt u in de Europart Trailercatalogus ook voor het eerste reserveonderdelen voor koelaggregaten. Ook nieuw zijn de hoofdstukken met werkplaatsbenodigdheden en reserveonderdelen voor lichte aanhangers in het personenauto- en bestelwagensegment. De overzichtelijk gestructureerde hoofdstukken zijn aangevuld met relevante informatie over de betreffende artikelgroepen en met talrijke tips van experts voor de dagelijkse werkzaamheden in de werkplaats.

De productgroep Trailerassen vormt een belangrijk onderdeel van de Trailercatalogus. Hier vindt u reserveonderdelen voor de gangbare assen van alle toonaagevende fabrikanten, zoals BPW, SAF, ROR/Meritor, Gigant, Jost, Valx en Schmitz Cargobull. Dit zijn niet alleen actuele onderdelen, maar ook onderdelen voor oudere asmodellen. Er is een afzonderlijk hoofdstuk aan het thema persluchtsysteem gewijd. Hierin vindt de lezer naast de standaard en speciale reserveonderdelen ook een handig overzicht van de belangrijkste eigenschappen en bijzonderheden van de persluchtsystemen van Wabco, Knorr en Haldex. Eveneens in het Europart-programma: het ABC-stekkerverbindingssysteem van Raufoss. Het kunststof systeem is niet alleen lichter dan metalen componenten, de verbindingen beschikken bovendien over een hoorbare vergrendelcontrole en vergemakkelijken zo de betrouwbare en drukdichte montage van de persluchtleidingen.

Wat betreft de dagelijkse werkzaamheden in de werkplaats is het hoofdstuk “Verlichting en elektrische systemen” bijzonder uitgebreid. Het accent legt Europart hierbij op het verlichtings- en bekabelingssysteem EasyConn van Hella en op de lampsystemen van Aspöck. Hella EasyConn is een modulair bekabelings- en verlichtingssysteem zonder verdeeldoos, dat zowel met lampen met conventionele gloeilapentechniek als lampen met LED-techniek te combineren is. In de Europart catalogus zijn diverse lampmodellen van verlichtingsspecialisten Hella en Aspöck voor de zowel de achterverlichting als de zij- en markeringsverlichting van voertuigen opgenomen.

Voor het eerst omvat de Europart Trailercatalogus het aanvullende hoofdstuk “werkplaatsbenodigdheden”. Naast het standaard en speciaal gereedschap voor reparaties en onderhoud van trailers zijn nu ook artikelen voor de bevestigingstechniek, zoals bouten en klinknagels, evenals voor de arbeidsveiligheid en de werkplaatsuitrusting beschikbaar.

Net als in het vrachtwagen- en bussegment biedt Europart ook voor trailers een groot aantal onderdelen als Europart Premium Parts aan, een voordelig alternatief voor de reserveonderdelen van de originele merkfabrikanten. Hieronder vallen met name slijtagedelen en verbruiksmaterialen, zoals remschijven en remvoeringen of remstellers. Het gehele assortiment Europart Premium Parts wordt vooral gekenmerkt door een hoge kwaliteit en een goede prijs/prestatieverhouding. Daarbij zorgt Europart, aan de hand van voortdurende controles, ook in het lopende productieproces voor een gelijkblijvende kwaliteit van de producten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer