Ga naar hoofdinhoud

Ford Otosan produceert in Rusland

Ford Otosan, de Turkse tak van Ford die de huidige Cargo bouwt, heeft een intentieverklaring gesloten met Avtotor Holding om vrachtwagens te gaan produceren in de fabriek van Avtotor in het Russische Kaliningrad.

Valeriy Gorbunov (links), CEO van Avtotor, tekent de overeenkomst samen met Haydar Yenigün, ceo van Ford Otosan
Valeriy Gorbunov (links), CEO van Avtotor, tekent de overeenkomst samen met Haydar Yenigün, ceo van Ford Otosan

“Deze overeenkomst geeft ons de mogelijkheid om onze aanwezigheid in Rusland uit te breiden. Daarmee zetten we een flinke stap vooruit in de grootste bedrijfsautomarkt van Europa”, aldus  Haydar Yenigün, CEO van Ford Otosan. Volgens Ford Otosan gaat de productie deze maand nog lopen.

Ford Trucks gaat in Kaliningrad van de Cargo 1846T de 4×2 en 6×2 voor op de weg en de 6×4 en 8×4 bouwmodellen produceren. Ford Otosan wil in 2020 80.000 voertuigen in Kaliningrad van de band laten rollen. De voertuigen worden verkocht in Rusland en geëxporteerd naar Kazachstan en Wit-Rusland, twee nieuwe markten voor Ford Otosan.

Ook in thuisland Turkije blijft Ford Otosan aan de weg timmeren. “Ons dealernetwerk bedraagt eind 2014 25 vestigingen. Ook zijn er nu distributeurs en importeurs voor Ford Trucks in Saudi Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Ook hebben we een kantoor in Dubai geopend, wat belangrijk is voor onze business in het Midden Oosten en Africa. Ford Otosan blijft investeren in de groei van Ford Trucks”, aldus Yenigün

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer