Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Brandstof besparen met Storrwall scheidingswand

Storr uit Apeldoorn heeft in samenwerking met TIP Trailer Services en een grote supermarktketen een nieuw concept bedacht voor de dagelijkse distributie van (gecombineerd) koel- en vries waren.

Het uitgangspunt was om zoveel mogelijk energie (geld) te besparen. Met de verrijdbare  Storrwall-wand wordt het te koelen segment telkens verkleind en van de warme retour-emballage gescheiden.

De Storrwall-wand bestaat uit een glasvezelversterkt kunststof loopwagenframe van 80 x 250cm , waaraan twee geïsoleerde schermen hangen. Het totaalgewicht bedraagt slechts 80 kg.

Deze schermen scharnieren zowel voorwaarts als achterwaarts en door de ingebouwde veerwerking worden de deuren na doorgang van chauffeur (met lading) automatisch weer gesloten. Hierdoor blijft de temperatuur zoveel mogelijk behouden en verkrijgt men volgens Storr een ‘aanzienlijke besparing’ op de brandstof van de koelmotor. Tevens wordt veel minder vochtige lucht toegelaten tot het vries( of koel) segment. Tijdens het beladen  kunnen de schermen geheel geopend worden tegen de zijwanden van de trailer .

Indien gewenst  kunnen de schermen ook gedeeltelijk opgevouwen worden (totaal 80 cm hoog) tegen de zijwand , zodat rolcontainers eenvoudig kunnen passeren. Als de gebruiker meer vrije doorrij-ruimte wenst , kunnen de schermen zelfs volledig plat tegen het loopwagenframe bevestigd worden. Dit opgevouwen pakket neemt slechts 20 cm van de doorrijhoogte in beslag.

Deze maand worden drie  Storrwall-wanden in de praktijk getest. Op de Storrwal is overigens de EIA-aftrek van 41 procent van kracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer