Foto’s: Dit is de nieuwe Ford truck! • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Dit is de nieuwe Ford truck!

Ford Otosan heeft de eerste beelden vrijgegeven van haar nieuwe truck, die wordt gepresenteerd op de IAA vakbeurs in Hannover.

De trekker is geënt op de West-Europese markt en dat is ook wel te zien. Designelementen van vooral noordelijke merken zijn duidelijk herkenbaar. Ford heeft, zo geeft het zelf grif toe, goed gekeken naar wat er al op de markt is en plus- en minpunten van het huidige trekkeraanbod verwerkt in het eigen nieuwe product. De trekker heeft vooralsnog geen naam, onbekend is dan ook of de naam Cargo gehandhaafd blijft.

De Ford op de hier gepubliceerde foto’s is de 2,5 m brede versie van de cabine. Die heeft onder meer een vlakke vloer, een breed bed en uitgebreide opbergmogelijkheden. Er komt ook een 2,3 m brede cabine van deze truck, bedoeld voor kortere afstanden en voorzien van een motor met 400 tot 480 pk. Of deze versie van de nieuwe truck de tot nu toe gangbare versie van de Cargo vervangt, is nog niet bekend. Al eerder werd bekend dat de lange-afstandsversie van Fords nieuwe truck een 12,7 liter EcoTorq motor heeft met 500 pk.

Het is nog niet bekend of de nieuwe Ford ook in Nederland op de markt komt. Ford werkt momenteel hard aan haar dealernetwerk in Europa en breidt dat dit jaar uit naar 17 landen. In totaal is Ford Trucks aanwezig in 41 landen wereldwijd. De fabriek staat in Turkije, waar intensief wordt samengewerkt met de firma Koç.

10 reacties op “Foto’s: Dit is de nieuwe Ford truck!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer