Foto’s: Ford F-Max als JMC HV5 naar China • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Ford F-Max als JMC HV5 naar China

De International Truck-of-the-Year 2019, de Ford F-Max, krijgt een Chinese variant in de JMC HV5. De truck werd onlangs onthuld op de Guangzhou CV Show. Ford Trucks en JMC zijn al sinds vele jaren partners.

De JMC HV5 is gebaseerd op de Ford F-Max maar technisch en ook fysiek aangepast voor de Chinese markt. Zo is hij enkel te krijgen als 6×2 trekker. Standaard is de HV5 voorzien van de 13 liter Ecotorq motor van Ford Otosan, zoals die ook in de F-Max zit. De motor is verkrijgbaar met 470 of 520 pk en is leverbaar met een 12 gangs handbak of een 12 traps automatische transmissie van ZF. De combinatie motor-handgeschakelde transmissie voldoet aan emissieklasse STG V, die met de automaat aan STV VI.

Er zijn vier uitrustingsniveaus: de Comfortable, Efficient, Intelligent en Flagship. Op de interieurfoto’s zien we een tabletachtig scherm in het dashboard dat we nog niet zagen bij de introductie van de F-Max.

Interessant is dat ook de prijzen bekend zijn gemaakt. Die starten bij de Comfortable voor 378.800 yuan, omgerekend 48.689 euro. De Flagship-versie staat in de prijslijsten voor 568.800 yuan (73.112 euro).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer