Foto’s: Knapen presenteert de Extreme • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Knapen presenteert de Extreme

Knapen Trailers heeft op de IAA haar nieuwe Extreme gepresenteerd, een schuifvloertrailer speciaal voor afval en schroot. Volgens de Nederlandse fabrikant is de Extreme het veilige alternatief voor de grootvolume schrootkipper.

De Extreme schuifvloertrailer uitgevoerd in uitzonderlijk slijtvast staal. Hierdoor is hij  volgens Knapebn uitermate geschikt voor het vervoer van zwaar abrasief  materiaal, zoals schroot, puin en grof afval, waaronder autowrakken, grof bouwpuin, elektromotoren en/of motorblokken.

De specialisten van Knapen Trailers maakten tijdens de ontwikkeling van de Extreme een weloverwogen keuze voor ieder afzonderlijk detail van de trailer. Dit om een probleemloos gebruik te kunnen garanderen in de meest extreme inzetgebieden.

De Extreme heeft een volledig zelfdragende constructie. De schuifvloertrailer is gebouwd op een zelfdragend chassis vervaardigd uit High Strength Steel. De Extreme heeft een groot laadvolume en is daarnaast volgens Knapen door de zelfdragende constructie lichter dan de alternatieven in de markt.

De nieuwe Extreme schuifvloertrailer is uitgevoerd met stalen achterdeuren en heeft geen bovenbalk aan de achterzijde. Hierdoor is het beladen van zwaar materiaal via de achterdeuren ook mogelijk. In plaats van een beschermplaat is er gekozen voor een nieuwe wegklapbare verlichtingsplaat welke te bedienen is door middel van de Knapen Trailers afstandsbediening. Dit allemaal met het oog op het minimaliseren van beschadigingen en het laag houden van de TCO.

Afhankelijk van de lading kan de Extreme uitgevoerd worden met verschillende types Heavy Duty schuifvloeren, bijvoorbeeld de Keith V9, Keith V18 en de nieuwe Cargo Floor Flat Steel X Floor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer