Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Maat helemaal weg van nieuwe Scania R450

Logistiek dienstverlener Maat uit Alblasserdam heeft onlangs een nieuwe Scania R450 op feestelijke wijze in ontvangst genomen. Directeur Arjan Maat is enthousiast: “De Scania R450 is een aanwinst voor het bedrijf en past naadloos in onze visie op Fourth Party Logistics (4PL) en duurzaamheid.”

Arjan Maat is onder de indruk van de Scania R450: “Een prachtige innovatie en mooie, stoere uitstraling. Bovendien ergonomisch ruim voor de chauffeur. Want de Scania R450 heeft een speciaal ontworpen interieur met veel leefruimte, een vlakke vloer, uitgebreide opbergmogelijkheden en het uitstekende zicht vanaf de chauffeurspositie. Het rijgedrag is eveneens verbeterd, omdat bij het nieuwe onderstel de vooras iets naar voren is geplaatst.’ De R450 is ook nog eens een stuk zuiniger. Arjan Maat: ‘De nieuwe managementsystemen op de motoren in combinatie met een veel aerodynamischer vormgeving zorgen volgens de fabriek voor een 5 procent lager brandstofverbruik. Dat in combinatie met de geoptimaliseerde Euro 6-motoren zorgen voor een ware aanwinst voor ons bedrijf, want de truck past naadloos in onze visie op Fourth Party Logistics (4PL) en duurzaamheid.”

Wim Jongenelen is de chauffeur van de nieuwe R450 en is daar bijzonder content mee: “Het was een verrassing dat deze Scania aangekocht is en een nog grotere verrassing dat ik hierin mag gaan rijden. Er zijn nog maar een handjevol R450-modellen in Nederland. Inmiddels heb ik er al een paar kilometer opzitten. Er zijn mooie foto’s gemaakt voor de pers en onderweg heb ik er zelf ook al een paar gemaakt. Leuk voor het thuisfront, toch?””

De sleutel is overhandigd door Chris Snelderwaard van Scania Alblasserdam. “Twee weken na het in gebruik nemen van de Scania lopen we met de chauffeur alles nog eens door. Dan heeft hij er mee gereden en mogelijk nog vragen of nieuwe dingen ontdekt. Hij is zo nieuw dat wij ongetwijfeld ook nog iets van de chauffeur leren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer