Foto’s: Mercedes’ nieuwe Fuel Duel EcoBooster • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Mercedes’ nieuwe Fuel Duel EcoBooster

RoadEfficiency is het thema van Mercedes-Benz Trucks op de IAA. Een van de zaken waarbij die efficiency goed naar voren komt is de nieuwe Fuel Duel EcoBooster.

De succesvolle Fuel Duel aanpak, die ondernemers de mogelijkheid geeft om de zuinigheid van de trucks van Mercedes-Benz in de praktijk te testen, wordt inmiddels in heel Europa uitgerold. Het thema TCO wordt daarin, aan de hand van gegevens van telematicasysteem FleetBoard, helder uiteengezet. De Actros won 90 procent van de duels en bleek gemiddeld 7,5 procent minder brandstof te verbruiken. Fuel Duel blijft zichzelf echter ook vernieuwen. De Actros Fuel Duel PowerBooster met PPC was volgens Mercedes-Benz reeds 5 procent zuiniger maar dankzij een geperfectioneerde motor en aandrijflijn is de nieuwe Actros Fuel Duel EcoBooster nu nog eens 6 procent zuiniger, heeft Mercedes uitgerekend. Dat betekent dat deze nieuwe versie natuurlijk ook 6 procent minder CO2 uitstoot.

Sinds 2000 werden al meer dan 180.000 trucks in veertig landen voorzien van FleetBoard. Daarmee werd tot wel 15 procent brandstof- en CO2-reductie gerealiseerd. Daimler AG breidt telematicasysteem FleetBoard uit met Trailer Management. Hiermee combineert FleetBoard de telematicagegevens van de trekker met die van de oplegger. Dit fleetmanagementpakket bestaat uit twee nieuwe trailerdiensten: de Trailer ID-Dienst en de Trailer Datadienst. Met de Trailer Datadienst wordt informatie over de opbouw en het chassis van de trailer inzichtelijk gemaakt. De Trailer ID-dienst toont de positie van de trailer en de status van de koppeling. Deze diensten maken het voor het eerst mogelijk om beide gegevens in FleetBoard te monitoren. De gebruiker krijgt zo in één oogopslag inzicht in alle gegevens van de gehele combinatie.

fleetboard-trailOp de IAA werd de nieuwe FleetBoard management App gelanceert. Deze app geeft klanten, die nog geen FleetBoard abonnement hebben, gratis inzicht in de inzet en toestand van de truck. De widgets in de App geven de klant informatie over het brandstofverbruik, de CO2 uitstoot, de voertuigpositie en aankomende reparaties die mogelijk zijn.

De FleetBoard Store is een platform voor apps die een bijdrage leveren aan de efficiënte inzet van de truck. Dit zijn apps die bijvoorbeeld informatie geven over de bandenspanning van de truck en welke parkeerplaatsen en tankstations in de buurt zijn. De FleetBoard Store wordt weergegeven op de DispoPilot.guide die eerder alleen voor communicatie tussen de planner en chauffeur en voor navigatie werd gebruikt). Het platform zal in 2017 geïntroduceerd worden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer