Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Nikola ontwerpt waterstoftruck Tre voor Europa

Nieuwbakken truckfabrikant Nikola Motor Company heeft speciaal voor Europa de Nikola Tre ontworpen, een waterstoftruck naar Europese configuraties. De truck wordt gepresenteerd op het event Nikola World in Phoenix, volgend jaar april. Bestellen kan al vanaf nu.

De Tre, dat staat voor drie in het Noors, wordt vanaf 2020 in Noorwegen getest. Nikola is nu bezig met het vaststellen van de juiste locatie voor de Europese fabriek. Wie nu al enthousiast is kan een Tre hier bestellen.

CEO Trevor Milton van Nikola Motor Company is bijzonder enthousiast. “Dit wordt de eerste Europese zero-emissie truck met een redundante power supply voor zowel remmen, sturen, 800V dc accu’s en 120 kW brandstofcel, allemaal nodig voor een level 5 autonome truck. We verwachten productie van de Tre rond dezelfde tijd als onze Amerikaanse trucks, in 2022 of 2023.”

De precieze specificaties van de Tre zijn natuurlijk nog niet bekend, maar hij heeft in ieder geval 500 tot 1000 pk, is leverbaar in 6×4 of 6×2 configuratie en heeft een actieradius van 500 tot 1200 kilometer. De Tre voldoet qua afmetingen vanzelfsprekend aan de Europese regels.

Nikola werkt momenteel samen met Nel Hydrogen of Oslo om waterstofstations voor de VS te realiseren. “Nel is een goede partner voor het ontwerp en de uitrol van ons Amerikaanse stations. We zullen samenwerken met Nel om onze Europese groeistrategie op te zetten. We hebben veel werk voor de boeg, maar met de juiste partners kunnen we dat bereiken “, aldus Kim Brady, CFO van Nikola Motor Company.

Nikola is van plan tegen 2028 meer dan 700 waterstofstations in de VS en Canada te hebben. Elk station is in staat dagelijks 2.000 tot 8.000 kg waterstof te produceren. De Europese stations van Nikola staan ​​gepland om rond 2022 te verschijnen. Naar verwachting is er in 2030 een dekkend netwerk.

Op Nikola World, volgend jaar april in Phoenix, zal de Tre aanwezig zijn als prototype. De Nikola Two wordt gedemonstreerd met geladen trailers. Ook worden tankbeurten met 700 bar gedemonstreerd.

3 reacties op “Foto’s: Nikola ontwerpt waterstoftruck Tre voor Europa

 • Ruud

  Waarom doet een Europees merk dit Niet? We moeten niet afhankelijk zijn van die Amerikanen met hun Tesla. Het is ook weer mooi “jatwerk” van de Scania new generation dit model. Als we dit weer moeten importeren uit de USA dan is het ook weer duurder. Laat men het hier doen; dan krijg je geen American shit.

 • Ferri Wassili

  Eens, de Europese truckfabrikanten zijn zeker zo goed, misschien beter als de Amerikaanse, dus hier doen en niet afhankelijk worden.

 • rob

  @ redactie / Arjen V
  is leverbaar in 6×4 of 6×2 configuratie
  is hier een typefout of word ie niet in 4×2 leverbaar ?
  op de foto zie ik volgens mij een 4×2 ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer