Foto’s: Renault presenteert T P-Road • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Renault presenteert T P-Road

Renault Trucks breidt haar gamma gebruikte voertuigen vanuit haar ‘Used Trucks Factory’ uit met de T P-Road, een trekker die is omgebouwd naar een bakwagen.

Renault merkt namelijk dat er vraag is naar gebruikte bakwagens en speelt met de T P-Road in op die vraag.

In de werkplaats van Used Trucks Factory, gevestigd bij de fabriek in Bourg-en-Bresse, worden ingeleverde trekkers onderworpen aan een checklist van meer dan 200 punten om te zien of ze voldoen aan de eisen van Renault voor ombouw. Bij elke conversie van Used Trucks Factory zijn engineers en het designbureau betrokken om ervoor te zorgen dat een ombouw voldoet aan de productie- en kwaliteitsnormen dat Renault Trucks voorstaat.

Om de conversie uit te voeren worden de cabine, aandrijflijn en ophanging eerst verwijderd, zodat de bestaande chassisbalken kunnen worden vervangen door nieuwe met een aangepaste wielbasis. Dit garandeert de de robuustheid en geschiktheid van het voertuig voor elk type opbouw en elk doel. De T P-Road ondergaat dezelfde strenge kwaliteitscontrole en een systematische rijtest als alle  nieuwe voertuigen voor aflevering aan dealers van Renault Trucks.

De T P-Road is momenteel verkrijgbaar in de 4×2-configuratie, met een keuze uit drie verschillende wielbasislengtes (5600, 6000 en 6500 mm). Voertuigen kunnen ook worden aangepast voor rijscholen en verhuisbedrijven.

De T P-Road krijgt een fabrieksgarantie voor een jaar of 120.000 km. Deze garantie (Selection Label) omvat alle componenten van de aandrijflijn (motor, versnellingsbak en bruggen) en is van toepassing voor alle verkoop- en servicevestigingen van Renault Trucks in Europa.

TTM.nl was al eerder in de Used Trucks Factory van Renault Trucks, toen daar nog enkel de X-Road werkt gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer