Ga naar hoofdinhoud

Foto’s + VIDEO – FAW J7 is Chinese Truck of the Year

De FAW Jiefang J7 is verkozen tot Chinese Truck of the Year 2019. De derde CTOY-award werd uitgereikt in Guangzhou, tijdens de China Commercial Vehicle Show.

De jury van de Chinese Truck of the Year award, een spin-off van de International Truck of the Year, was in de gelegenheid de J7 uitgebreid te testen. Daaruit kwam naar voren dat de in eigen beheer ontwikkelde J7 wat betreft ontwerp, veiligheid en comfort, maar ook als het gaat om het productieproces, zich kan meten met de Europese standaard en daarmee een nieuwe benchmark neerzet op de Chinese truckmarkt.

De FAW J7 is een door FAW zelf ontwikkelde 6×4, 8,8 ton wegende truck, voorzien van een zescilinder 12,5 liter Euro 5 dieselmotor, goed voor 550 pk. De motor is gekoppeld aan een 12 gangs handbak, eveneens in eigen beheer ontwikkeld. De FAW J7 is geschikt voor Level4 autonoom rijden.

De award werd uitgereikt door de voorzitter van zowel de ITOY- als de CTOY-jury, Gianenrico Griffini. Hij en andere leden van de ITOY-jury waren samen met Chinese vakexperts in de gelegenheid de genomineerde trucks uitgebreid te testen.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer