Garnalen Heitrans in nieuwe Krones Cool Liner • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Garnalen Heitrans in nieuwe Krones Cool Liner

Heitrans, het transportbedrijf van garnalengroothandel Heiploeg International heeft onlangs vier nieuwe Krone Cool Liner trailers in gebruik genomen. Deze trailers krijgen een intensieve klus: wekelijks zullen ze een retourtje maken tussen Heitrans, gelegen aan de Waddenzee en het pelbedrijf in Marokko. Een afstand van zo’n 5600 kilometer. Voor dit intensieve en uitdagende werk heeft Heitrans in totaal acht Krone trailers op de weg.

Heitrans International heeft al jaren ervaring met Krone koeltrailers. “Dus lag het voor de hand dat we voor de zware inzet op de route naar Marokko er wederom voor Krone werd gekozen”, legt Rudie de Vries, Logistics Manager bij Heitrans uit. “De trailers die ze vervangen, hebben nu anderhalf miljoen kilometer gereden. We verkopen ze niet, is niet nodig. We kunnen ze nog met gemak inzetten naar een warehouse in Harlingen. Een minder zware inzet, maar ze kunnen zeker nog meer hebben. Echter in ons werk is de lading duur en nemen we geen risico’s.”  De Vries koos ook voor topklasse koelmachines van Thermo King en hij maakte gebruik van de optie bij Krone om een beter isolerend dak te gebruiken, met een dikte van 135 mm. Heitrans koos daarbij ook voor zijwanden met een dikte van 60mm. Verder zijn de trailers voorzien van een ro-ro achterbumper, die wat hoger gemonteerd is, en die moet voorkomen dat de trailer over de klep van een veerboot schraapt. De Vries: “Essentieel in ons werk is echter dat de gewenste temperatuur onder alle omstandigheden gehandhaafd blijft en dat we die temperatuur altijd kunnen opvragen.”

Heitrans heeft een vloot van 32 getrokken eenheden en een relatief klein aantal trekkende eenheden. “De meeste trekkers huren we in via Marokkaanse charters”, aldus De Vries.  Naast de ritten naar Marokko, die meest door Marokkaanse charters worden uitgevoerd, rijden de trucks van Heitrans ook naar de landen om Nederland heen. “De verste bestemming daarbij is Parijs, waar we dagelijks vervoer naartoe hebben. Verder hebben we veel adressen in het Ruhrgebied en rijden we naar het Franse Boulogne. In het noorden van Duitsland worden weer veel garnalen opgehaald.”

De trailers en aanverwante apparatuur van Heitrans kunnen rekenen op perfect onderhoud. “Normaal gesproken volstaat een servicebeurt elk half jaar. Voor onze  Marokko-trailers komt Thermo King  elke drie maanden even naar Zoutkamp”, zegt De Vries. ”De koelmotoren krijgen het zwaar voor de kiezen, ze draaien 24 uur per dag. In Marokko is het al vroeg in het jaar warmer dan veertig graden. Die temperatuur heerst daar maandenlang en dan mogen trailer en koelmotor geen krimp geven.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer