Genomineerden Logistica Award 2017 bekend • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Genomineerden Logistica Award 2017 bekend

De Logistica Award is een van de hoogtepunten van de Vakbeurs Logistica, die eind november plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. De vakjury onder leiding van prof.dr.ir. René de Koster heeft de afgelopen maanden een keuze gemaakt uit de diverse innovatieve inzendingen. Dat heeft geleid tot 4 nominaties. “Heel uiteenlopende oplossingen, maar stuk voor stuk zeer toepasbaar in de dagelijkse logistieke praktijk”, aldus de juryvoorzitter.

De  genomineerden zullen nog even in spanning zitten, want pas op 28 november, tijdens de opening van Logistica 2017, zal bekend worden wie de prestigieuze Logistica Award 2017 in ontvangst mag nemen. Ook de winnaar van de publieksprijs zal dan bekend gemaakt worden.

De genomineerden zijn, in alfabetische volgorde:

Pack Tools 2.0

De inzending van Pack Tools is de Wrapplicator. Een handige tool voor hand wrapping, die ervoor zorgt dat de gebruiker op ergonomische, veilige en efficiënte wijze lading stabiel en veilig kan verpakken.

PrimeVision

PrimeVision introduceert het concept self-organizing logistics. Daarbij wordt gebruik gemaakt van mobiele robots die autonoom pakketten of rolcontainers sorteren.

Ravas Europe

SafeLoad is de productnaam van de inzending van Ravas. Een product dat een grote bijdrage levert aan veilig werken met heftrucks en lading. Toepasbaar op iedere heftruck, geeft het display direct informatie over het gewicht van de lading en de stabiliteit.

WeNova

WeNova is de bedenker van de intelligente koppelschotel. De koppelschotel is te gebruiken voor iedere truck/oplegger combinatie. Hij voorkomt het afvallen van de trailers en biedt daarnaast een oplossing voor de dodehoek en bijvoorbeeld meestuurassen. WeNova zorgt dat er veilig gewerkt kan worden zonder dat er hoge kosten mee gemoeid zijn.

Vanaf 18 september kan er online gestemd worden op de genomineerden, via www.logistica-online.nl. De stemming sluit op vrijdag 24 november 17.00 uur. De winnaar van de publieksprijs wordt tegelijkertijd met de winnaar van de vakprijs bekendgemaakt tijdens de opening van Logistica op dinsdag 28 november.

De jury is enthousiast over de innovatiekracht binnen het logistieke vakgebied. De inschrijvingen lopen uiteen van innovatieve verbeteringen aan bestaande systemen tot concrete oplossingen met een hoge graad van directe toepasbaarheid voor logistieke problemen binnen het eigen bedrijfsproces. De inzendingen zijn beoordeeld aan de hand van een aantal beoordelingscriteria: toepassingswaarde, mate van innovatie, economisch belang, kosteneffectiviteit en creativiteit. Het idee achter de inzending dient een Nederlandse inbreng te hebben.

Een deskundige jury, te weten: de heren ing. P.A.L. Leerintveld (Logistiek Architect – Specialist material handling/intralogistics Allogic bc), drs. J. Hommes (directeur Stichting Logistica), dhr. Th. P.M. van Riet (managing director Vanriet Rohaco), ir. B. van Steenoven (marketing manager Neopost), prof. dr. W.H.M. Zijm (Universiteit Twente), onder voorzitterschap van prof.dr.ir. M.B.M. de Koster (Erasmus Universiteit Rotterdam), heeft alle inzendingen beoordeeld en vervolgens vier inzendingen genomineerd.

Logistica is de belangrijkste vakbeurs op het gebied van logistiek en goederenstroombeheersing binnen de Benelux. Naast een groot en volledig exposantenaanbod heeft Logistica ook een uitgebreid inhoudelijk programma met congressen, seminars, demonstraties en informatieve tours. De beurs kent deze editie liefst 4 Scala’s, die elk 1 van de aandachtsgebieden Move, Store, Pick en Deliver bestrijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer