Girteka vernieuwt vloot met 2000 Volvo’s FH • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Girteka vernieuwt vloot met 2000 Volvo’s FH

Girteka Logistics, een van de grootste wegvervoerders van Europa, heeft maar liefst 2.000 nieuwe Volvo’s FH besteld. De Volvo’s moeten de vloot van Girteka vernieuwen en verder uitbreiden in Europa, Scandinavië en Rusland.

Girteka groeit enorm hard en heeft de nieuwe voertuigen dan ook hard nodig. “We hebben de afgelopen jaren prima ervaringen met Volvo Trucks. Het afgelopen jaar hebben we een organische groei van 25 procent achter de rug. Om verder te blijven groeien is de juiste truck van groot belang, en ik denk dat we die in de Volvo FH gevonden hebben”, aldus Mindaugas Raila, topman van Girteke Logistics (links op de foto naast Roger Alm van Volvo Trucks Europe).

De FH’s die Girteka heeft besteld zijn 4×2 en 6×2 trekkers voorzien van Volvo’s 13 liter motor, in vermogensvarianten van 460 en 500 pk. De chauffeurs krijgen verder de beschikking over Globetrotter cabines, I-Shift transmissies, Driver Alert systeem en I-See. Volgens planning worden de 2000 FH’s voor het einde van het jaar uitgeleverd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer