Ga naar hoofdinhoud

Groei filezwaarte houdt maar niet op

foto ter illustratie

De filezwaarte in Nederland is in het derde kwartaal van dit jaar gestegen met 13 procent in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit de meest recente filecijfers van de ANWB, gemeten op het totale Nederlandse wegennet. Vooral in de maand juli stonden er fors meer files dan vorig jaar. Dat meldt de ANWB.

Het afgelopen kwartaal werd gekenmerkt door uitzonderlijk mooi zomerweer. Dat zorgde voor veel recreatieverkeer. Op de wegen in de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, maar ook in Limburg was het daardoor veel drukker vergeleken met de matige zomer van 2017. Overdag, maar ook gedurende het weekend stroomde het verkeer op deze wegen veel minder door. Ook de vele bermbranden zorgden voor extra oponthoud op de wegen.

De filezwaarte in 2018 is over de eerste drie kwartalen zo’n 20 procent hoger dan vorig jaar. Dat is vooral merkbaar bij de grootste knelpunten in het Nederlandse wegennet. Automobilisten die dagelijks onderweg zijn op de A27 Utrecht-Breda, de A4 Amsterdam-Rotterdam, de A58 Breda-Eindhoven en op de A15 Rotterdam-Gorinchem hebben dit ervaren.

Het komende kwartaal wordt naar verwachting het drukste van het jaar, volgens de ANWB. Rijden in het donker onder slechte weersomstandigheden zorgt in de herfst voor veel verkeershinder. De ANWB vraagt weggebruikers daarom om extra alert te zijn. Dagelijks ervaart de ANWB dat kleine aanrijdingen zoals kop-staartbotsingen in de file leiden tot veel en onnodig oponthoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer