Haulo Berging neemt nieuwe Arocs in gebruik • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Haulo Berging neemt nieuwe Arocs in gebruik

Voor de zwaarste bergingswerkzaamheden heeft Haulo Berging uit Alkmaar onlangs een niet alledaagse Arocs 4152 L in gebruik genomen. Deze 8×4 Mercedes-Benz wrecker is de eerste met een 13 tons luchtvering op de achterassen in plaats van bladvering. De 41 tons Arocs wordt ingezet als sleepwagen voor vrachtwagens.

De rijeigenschappen van de Arocs en de uitstraling waren voor Haulo Berging belangrijke argumenten om weer voor Mercedes-Benz te kiezen. Dit jaar werden ook al een Actros StreamSpace 2540 L, een Actros ClassicSpace 1830 L en een Actros ClassicSpace 1827 L door vaste mobiliteitspartner Gomes Noord-Holland geleverd.  De Arocs mag echter niet zomaar door iedereen bestuurd worden omdat er speciale eisen aan het gebruik worden gesteld. Naast een groot rijbewijs en de opleidingen lichte berging en pechhulp hebben zes Haulo chauffeurs de opleiding zware berging behaald.

De trucks van Mercedes-Benz zijn een vaste waarde in de vloot van Haulo Berging. Van de negentien trekkende eenheden hebben acht een ster op de grille. De levering en het periodieke onderhoud wordt verzorgd door Gomes Noord-Holland. Naast leverancier zijn zij ook klant bij Haulo Berging. Wanneer er gestrande voertuigen naar de Mercedes-Benz truckdealer gebracht moeten worden, neemt Haulo Berging die taak waar. De relatie tussen dealer en berger is al ruim een halve eeuw goed. Haulo Berging maakt ook gebruik van de diensten van Mercedes-Benz Financial Services. Zo werd de nieuwe Arocs voor zes jaar geleased via de financiele dienstverlener.

Het familiebedrijf heeft door de jaren heen veel expertise opgebouwd in het bergen en vervoer van boten, personen- en bedrijfswagens. Met 21 medewerkers staat men 24 uur per dag, zeven dagen per week klaar. Voor een optimale spreiding in het verzorgingsgebied heeft men naast het hoofdkantoor in Alkmaar ook vestigingen in Schagen, Den Helder en Den Oever.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer