Ga naar hoofdinhoud

Hollander Barendrecht verbetert transportplanning en administratie

Na een bezoekje aan de stand van MendriX op de ICT en Logistiek beurs van vorig jaar, was Jaco van de Wijdeven van Hollander Barendrecht snel overtuigd: MendriX TMS was de oplossing die ze zochten: “De automatische orderinvoer en digitale facturatie voor de backhauling en het transport voor derden vielen in de smaak. Voorheen deden we dit allemaal handmatig.”

Hollander Barendrecht, onderdeel van The Greenery, belevert alle PLUS winkels door heel Nederland. In samenwerking met PLUS probeert Hollander Barendrecht de keten zo efficiënt mogelijk in te richten met als doel de laagste kosten en maximale kwaliteit en houdbaarheid voor de consument. Naast de winkeldistributie naar de PLUS supermarkten voert Hollander Barendrecht ook nog ander transport uit, dit betreft backhauling en transport voor derden.

Junior Projectleider Transport Jaco van de Wijdeven vertelt dat voor de backhauling en transport voor derden geen transportsoftware was. “We hadden een oplossing nodig, waarmee het voor- en na traject van dit transport geautomatiseerd kon worden. Het inschieten van de orders van de backhauling en het transport voor derden en de facturatie van deze opdrachten, MendriX biedt dit allemaal.”

De verdeling bij Hollander Barendrecht is als volgt: 60 procent van het transport besteedt het bedrijf uit, en 40 procent wordt beleverd met het eigen wagenpark van 29 wagens. Van de Wijdeven vertelt dat Hollander Barendrecht een oplossing zocht om juist het ondersteunende gedeelte toe te voegen. “MendriX als TMS leverancier biedt dit aan. Met MendriX zal het vele handmatige werk  tot de verleden tijd behoren.” Daarnaast meent de logistiek dienstverlener dat het aantal fouten ook zeker gereduceerd zal worden, waardoor de klantfacturatie vlotter en beter zal verlopen.”

Van de Wijdeven is erg te spreken over de samenwerking met MendriX. “Als je iets nodig hebt, staan ze direct klaar. De bedoeling is dat Hollander Barendrecht eind van dit jaar live is met MendriX TMS.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer