Hoyer in zee met Nederlandse telematicaprovider • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hoyer in zee met Nederlandse telematicaprovider

Logistiek dienstverlener Hoyer heeft haar hele vloot tankcontainers uitgerust met telematicasysteem Smart Logistics van de Nederlandse provider Intermodal Telematics.

Intermodal Telematics (IMT) levert zowel de hardware als de software aan Hoyer. “Het digitaliseren van de logistieke keten is een wereldwijde uitdaging die Hoyer aan gaat met het implementeren van deze gespecialiseerde telematica-oplossing”, aldus Heiko Rumfeld, Director Business Unit Netlog bij de Hoyer Groep.

Hoyer zegt ‘naadloos’ haar tankcontainers te kunnen monitoren op elk gewenst moment in de keten. Dat betekent niet alleen op positie, maar ook op status als druk, temperatuur, niveau en dichtheidparameters. Een nieuw meetsysteem voor het niveau dat speciaal voor Hoyer werd ontwikkeld levert veel voormalige technische problemen op.

Klanten van Hoyer kunnen toegang tot alle data krijgen, samen met de vervoersgegevens, op een webplatform. Zij kunnen een alert krijgen als er met de zending iets niet gaat zoals gepland. 5.000 van Hoyers 37000 tankcontainers zijn al uitgerust met het Smart Logistics systeem. De komende jaren worden er jaarlijks 8.000 tankcontainers uit de vloot uitgerust met Smart Logistics.

Hoyer presenteert het nieuwe Smart Logistics systeem op de Transport Logistics beurs in München.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer