Intersat presenteert tracking & tracing • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Intersat presenteert tracking & tracing

Transportcriminelen richten zich steeds vaker op grootscheepse diefstal van waardevolle goederen. Denk maar eens aan de talloze auto’s, machines, vrachtwagens en ISO-containers of containers met kostbare goederen als tabak, parfum of juwelen die zomaar van de radar verdwijnen, of verkeerd geplaatst worden. Omvangrijke financiële schades zijn het gevolg. Inspelend hierop presenteert Intersat NV daarom een uitgebreid pakket producten van gerenommeerde A-merken voor tracking en tracing en vlootbeheer.

Door deze producten te combineren met hun volledig in eigen beheer ontwikkelde GEO-software, blijven goederen, assets en/of mensen te allen tijde in het zichtveld, ongeacht waar ze zich bevinden in de wereld. Christian de Salle, sinds 2008, directeur van Intersat vertelt: “Onze organisatie is voortgekomen uit de beveiligingswereld van luxe personenvoertuigen.” Gestart werd indertijd met producten voor tracking and tracing, maar al ras werd het pakket uitgebreid met systemen voor vlootbeheer, registratie en rapportering (mapping). Dat was echter nog maar het begin van de groei. Sinds 2016 legt Intersat zich ook toe op het leveren van klantspecifieke data-analysesystemen (bijvoorbeeld voor motormanagement-registratie van vrachtwagens, auto’s etc.) om de koppeling te kunnen maken naar onder andere IoT-systemen. ‘MyTrack’ is hier een illustratief voorbeeld van. De Salle licht toe: “Inmiddels heb ik ruim 24 jaar ervaring met dit soort technieken. Zo heb ik ondermeer aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van het DIFTAR-systeem (afvalbakken met chip).”

Door ‘real time’ data te meten en te combineren kunnen bedrijven beter grip krijgen op hun processen en deze verder optimaliseren. Zo kan niet alleen de ‘Total Cost of Ownership’ (TCO) worden verlaagd, maar wordt ook meer  geld verdiend. Zeker met de snelle opkomst van Internet of Things (IoT), Industrie 4.0 en zaken als smart contracting (o.a. blockchain) zijn slimme en nieuwe oplossingen onmisbaar. Daarom zoekt Intersat altijd naar de nieuwste, kwalitatief hoogwaardige en gebruiksvriendelijke telematica-oplossingen op de markt, waarmee ze kunnen inspelen op de laatste, technologische ontwikkelingen in de diverse nichemarkten.

“Cruciaal uitgangspunt daarbij is dat de oplossingen niet alleen eenvoudig te implementeren moeten zijn qua hard- en software, maar ook volledig getest en gecertificeerd”, zo legt De Salle uit. Bovengenoemde systemen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen: als autonoom werkend systeem, werkend op zonne-energie of als inbouwmodel. Voor het monitoren en besturen op afstand worden al deze systemen standaard geleverd met een gratis app. Intersat verkoopt bovengenoemde producten wereldwijd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer