Ga naar hoofdinhoud

Italië wil aan de LZV

De Italiaanse brancheorganisatie voor transport ANITA ziet een test met LZV’s wel zitten en probeert de overheid te bewegen die toe te staan. Dat meldt TLN.

De Nederlandse collega van ANITA sprak onlangs op een symposium in Italië en merkte daar op dat Italiaanse vervoerders en verladers zien de LZV als een innovatief voertuigconcept zien om het wegtransport te verduurzamen en de efficiency van het wegvervoer te verbeteren. In Italië bestaat al langere tijd de wens om testen met ecocombi’s te kunnen starten. Een aantal jaren geleden zag het er ook naar uit dat dit zou gebeuren. Op het allerlaatste moment heeft de overheid daar toen toch van afgezien.

Staatsecretaris Simona Vicari van het ministerie van Transport was een belangrijk toehoorder tijdens het symposium. In haar slotspeech gaf zij aan in beginsel positief te staan tegenover de inzet van ecocombi’s. Wel liet zij weten dat er nog een aantal probleempunten bestaat zoals oude bruggen, rotondes en een gebrek aan geschikte parkeerplaatsen. Daarvoor zal een oplossing moeten worden gevonden. De staatssecretaris toonde zich echter graag bereid om met de sector in overleg te treden om te kijken in hoeverre en op welke termijn er een mogelijke test met LZV’s kan plaatsvinden.

Bron: TLN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer