Ga naar hoofdinhoud

Iveco biedt Stralis NP ook met 460 pk

Iveco breidt het gamma van de Stralis NP uit met een versie met een nieuwe Cursor 13 motor met 460 pk. Deze komt naast de Cursor 9 motor met 400 pk. Dat maakte Iveco woensdagavond bekend op een bijeenkomst in het Duitse Ulm.

In Iveco’s klantencentrum in Ulm wordt het gamma van de Stralis X-Way gepresenteerd, Iveco’s nieuwe truck voor de bouwlogistiek: meestal onroad, maar af en toe ook offroad. Met de Stralis X-Way combineert Iveco het chassis van de Trakker met de moderne aandrijflijn van de Stralis XP.

Als klap op de vuurpijl zette Iveco ook een nieuwe versie van de Stralis NP neer. Deze NP heeft de nieuwe door Iveco-partner FTP ontwikkelde Cursor 13 gasmotor onder de cabine. De 12,9 liter grote motor heeft een vermogen van 460 pk (bij 1900 toeren) en een koppel van 2000 Nm tussen 1100 en 1600 toeren. Nieuw ten opzichte van de NP met de Cursor 9 motor is dat de Cursor 13 aandrijflijn wordt gekoppeld aan de nieuwe Hi-Tronix automatische transmissie. Ook Hi-Cruise zit op de NP460. De transmissie en predictive cruise control worden op latere termijn ook leverbaar op de NP400.

Er komt voor de Stralis NP niet alleen een nieuw motor bij, het aantal chassisvarianten groeit ook fors. Er komt behalve een 4×2 ook een 6×2 asconfiguratie, een laag chassis en een 2- en 3-assige configuraties voor opbouw. Iveco stelt daarnaast de nieuwe gasmotor ook beschikbaar voor de Stralis X-Way, waarmee LNG als brandstof zijn intrede maakt in het bouwsegment.

Lees meer over de Stralis NP460 en de Stralis X-Way in een van de komende nummers van TTM.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer