Iveco ziet toekomst in biomethaan • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Iveco ziet toekomst in biomethaan

Iveco heeft met enthousiasme gereageerd op de ingebruikname van een biomethaan productie eenheid en een biomethaan gasstation in Frankrijk. Volgens Iveco is biogas het perfecte voorbeeld van een circulaire economie. Iveco en Iveco Bus ondersteunden de plechtigheid met diverse van haar voertuigen, die kunnen rijden op natuurlijk gas.

Pot au Pin Energie, Air Liquide en Carrefour inaugureerden een nieuwe biomethaan productie faciliteit en biomethaan gasstation in Cestas, regio Nouvelle-Aquitaine in Frankrijk. In dit project werken de drie bedrijven samen aan een circulaire benadering van de energie transitie door voor de eerste maal in Frankrijk alle schakels in de ketting samen te brengen in één site.

Pierre Lahutte, Iveco Brand President, zei “Bij Iveco geloven we dat een circulaire economie op basis van biomethaan een antwoord kan bieden op de dringende vraag tot actie op de klimaatverandering en voor luchtkwaliteit in onze steden – en ons volledig gamma op gas aangedreven voertuigen kan een sleutelrol spelen in deze positieve opwaartse spiraal. Projecten zoals de inauguratie vandaag maken de circulaire economie reeël en bewijzen dat het een leefbare en effectieve oplossing is voor de grootste uitdagingen van vandaag. De biomethaan oplossing kan jobs creeëren en CO2 reduceren. Het is de oplossing voor een duurzame overgang van het goederentransport terwijl Frankrijk en Europa minder energie afhankelijk worden.”

Het project start in de velden van Pot au Pin Energie, een bedrijf opgestart door Planète Végétal, een producent van wortelen en prei, met de bedoeling biomethaan te produceren in Cestas door de biovergistingsinstallatie te voeden met tussengewassen beschikbaar tussen de herfst en het begin van de lente. Na zuivering gaat het biomethaan via het GRDF (Gaz Réseau Distribution France) gas distributienetwerk naar de CNG stations in het land, inclusief het nieuw station in Cestas.

Op gas aangedreven voertuigen, inclusief de Carrefour beleveringsvrachtwagens, tanken de biomethaan voor het transport van goederen en vervolledigen op deze manier de circulaire economie.

Op natuurlijk gas aangedreven voertuigen spelen een sleutelrol in deze opwaartse economische spiraal, en Iveco staat in de voorhoede van de industrie met meer dan 20 jaar ervaring in ontwikkeling, productie en ondersteuning van dit type voertuigen.Iveco is naar eigen zeggen de enige constructeur met een compleet aanbod, gaande van lichte commerciële voertuigen met de Daily Blue Power Hi-Matic Natural Power, tot zwaar transport met de Eurocargo NP en Stralis NP range, en passagiersvervoer met de Daily Minibus NP, Urbanway en Crealis bussen, en de recent gelanceerde Crossway LE NP coach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer