Ga naar hoofdinhoud

Jumbo: ‘Staking heeft beperkte impact’

De rechtbank in Utrecht heeft geoordeeld dat acties die de vakorganisaties FNV Handel en CNV Vakmensen deze week voerden op de distributiecentra van Jumbo rechtmatig zijn. Jumbo is teleurgesteld, maar stelt ook dat het aantal stakers maar vijf procent van de medewerkers bedraagt en dat de impact daarom klein is.

Jumbo had FNV en CNV gedagvaard in een kort geding dat afgelopen woensdag was aangespannen. Jumbo herhaalt te betreuren dat de bonden ervoor kiezen om actie te voeren in plaats van te onderhandelen en de in maart 2016 gemaakte afspraak over een duurzame loonkostenontwikkeling volstrekt te negeren. Jumbo heeft steeds aangegeven met de bonden te willen onderhandelen, maar onderhandelen is iets anders dan eenzijdig eisen opleggen en vervolgens gaan staken. Jumbo benadrukt verder dat de stakingsacties slechts een beperkte impact hebben op de klanten. Het aantal medewerkers dat staakt is immers erg klein. 95 procent van de distributiemedewerkers is gewoon aan het werk.

3 reacties op “Jumbo: ‘Staking heeft beperkte impact’

  • rob

    zien we steeds vaker , dat vakbonden eenzijdig lopen te brullen, wees blij Jumbo dat er maar 5% gevoelig is en de rest wel gewoon blij is dat ie werk heeft

  • Johan

    Prettig dat er maar zo weinig mensen staken en hun gezonde verstand gebruiken. Ongelooflijk hoe de vakbonden zich ook nu weer manifesteren. Van gezond overleg hebben ze kennelijk geen kaas gegeten.Wel vind ik dat Jumbo goede regelingen moet treffen en dat niet alleen met personeelsleden die een aanvaardbaar loon verdienen, maar zeker ook met leveranciers die naar mijn indruk vaak behoorlijk worden uitgemolken. Ook die komt een goed loon naar werken toe! Niet alleen Jumbo moet ‘verdienen’ ook anderen.

  • Jan

    Blij dat ze werk hebben? Je snapt het niet geloof ik. Werken hoeft niet te betekenen dat je alles hoeft te pikken. Verslechteringen van de arbeidsvoorwaarden al helemaal niet. Dit is de distributietak van de supermarkten. Acties in het beroepsgoederenvervoer komen er zeer binnenkort aan. Werkgeversclub TLN belooft 10% loonsverhoging over drie jaar, maar wil de overuren 15% naar beneden hebben. Laat die chauffeur het nou net van de overuren moeten hebben, omdat zijn basissalaris helemaal niks is. De hoogste loonschaal is nog geen €15 bruto. Overuren worden al met 49% belast. Transportbaasjes zijn de grootste boeven in de arbeidsmarkt. Hebben hun bedrijven opgebouwd met NL chauffeurs en die laten ze nu stikken. Liever een dronken Oost-Blokker op de auto, die zijn rijbewijzen koopt in zijn thuisland voor € 75. De NL chauffeur is de best opgeleide chauffeur van Europa, maar ze gaan liever voor uitbuiterij en moderne slavernij. Ik kan zo meer dan 100 bedrijven noemen… Walgelijke obdernemers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer