Lean & Green gaat Europees • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Lean & Green gaat Europees

Duurzaamheidsprogramma Lean & Green krijgt een Europese versie. Connekt lanceerde het programma Lean & Green Europe deze week in Luxemburg, tijdens een Lean & Green Award Uitreiking georganiseerd door the Cluster for Logistics Luxembourg.

C4L_Lean_Green_2016_05-740x300Vanaf 1 juli 2016 kunnen bedrijven hun Lean & Green Award voor duurzame logistiek behalen op Europees niveau, met als uiteindelijk doel 5 sterren voor zero emissie. De officiële lancering van het programma werd bijgewoond door François Bausch, de Luxemburgse minister van Duurzame Ontwikkeling en Infrastructuur. Met Lean & Green Europe gaan verladers, vervoerders en logistiek dienstverleners in het 500+ netwerk van Lean & Green opschalen om bij te dragen aan het greenhouse gas emissions target voor transport & mobility dat vorig jaar in Parijs werd vastgesteld. Om dit doel voor 2050 te bereiken, moet de logistieke sector zijn CO2-reductiemaatregelen met een factor 6 vermenigvuldigen, zo blijkt uit onderzoek van de Topsector Logistics in samenwerking met TNO.

Lean & Green Europe wil de leading community voor duurzame logistiek in Europa zijn. Bedrijven die een leaner en greener future willen, zijn van harte welkom om deel te nemen. Zij ontvangen hun Europese Lean & Green Stars voor leangreenhet bereiken van concrete CO2-targets op weg naar zero emissie. Lean & Green Europe combineert corporate responsibility voor de reductive van de CO2-voetafdruk met continuous improvement van operational performance en customer value. Daarnaast ontwikkelt Lean & Green Europe praktisch toepasbare instrumenten en richtlijnen voor toepassing van internationale standaarden voor emissieberekening.

Lean & Green Ambassador Christophe Campe, VP Country General Manager at CHEP Deutschland GmbH:  “Lean and Green Europe is een volgende stap in de ontwikkeling van dit succesvolle programma, dat nu al opereert op een belangrijk internationaal niveau. Het gaat de uitwisseling van best practices verder mogelijk maken, nieuwe kansen bieden voor  benchmarking en de intakes van nieuwe partners faciliteren. Het internationale ecosysteem van de deelnemers, kennisinstituten, standaardisatie platforms, en Connekt onderschrijft de passie voor sustainability en cost efficiency targets.”

Lean & Green startte in 2008 als initiatief van het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Milieu om de CO2-voetafdruk van bedrijven te reduceren, en wordt uitgevoerd door Connekt, network for smart, sustainable and social mobility in Nederland. Lean & Green breidt zich uit in Europa, met een Europees programma en nationale Chapters in 6 Europese landen. In Luxemburg wordt het uitgevoerd door de Cluster for Logistics.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer