LIPS+ sluit nieuw bandencontract met Profile • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

LIPS+ sluit nieuw bandencontract met Profile

De landelijke textieldienstverlener LIPS+ heeft een nieuwe overeenkomst met Profile Tyrecenter Truck Europe voor extreem duurzaam bandenonderhoud van hun totale wagenpark. De focus ligt hierbij op drie belangrijke duurzaamheidsmaatregelen: brandstofverbruik verminderen, slijtage minimaliseren en stilstand voorkomen. De zesjarige overeenkomst tussen LIPS+ en Profile gaat per direct in.

LIPS+ verzorgt het linnengoed en de persoonlijke was van ziekenhuizen en zorginstellingen. “We halen en brengen de was bij meer dan duizend locaties door heel Nederland. Wij willen de controle van onze banden onderbrengen bij één partner”, aldus Marcel Verbraak, financieel directeur van het textielverzorgingsbedrijf. Omdat Profile landelijke dekking op duurzaam bandenonderhoud van trucks biedt, gaat LIPS+ de samenwerking aan.

LIPS+ hanteert een hoge duurzaamheidsstandaard voor haar dienstverlening. Daarom checkt Profile elke vier maanden de profieldiepte en de bandenspanning. Ook pompt de onderhoudsmonteur de banden bij om banden- en brandstofkosten zo laag mogelijk te houden. Door de consequente aanpak verlagen de samenwerkende partijen de uitstoot van CO₂ en fijnstof. Bovendien dringen deze maatregelen het risico op stilstand terug tot een minimum. Matthijs Verhaar, CEO Profile Tyrecenter: “LIPS+ erkent het belang van frequente controles en preventief onderhoud. Dit contract borgt dat volledig. Daar zijn wij heel blij mee.”

Het wagenpark van LIPS+ bestaat uit maar liefst tachtig eenheden, waaronder 53 bakwagens, tien trekkers en veertien opleggers. Om te zorgen dat de chauffeurs van LIPS+ zo min mogelijk kilometers maken voor onderhoud komt Profile naar LIPS+ toe met mobiele service units. Het bijpompen en vervangen doet de monteur ter plaatse. Voor het uitlijnen van de voertuigen wordt direct een afspraak ingepland met de wagenparkbeheerders van LIPS+.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer