Martin van den Brink valt uit in Dakar Rally • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Martin van den Brink valt uit in Dakar Rally

En weer komt er voortijdig een einde aan de Dakar Rally van Martin van den Brink. In de vierde etappe van de editie 2018 van de rally moet hij opgeven na langdurig technisch malheur.

UPDATE: In de vierde etappe is de rallyrijder uit Harskamp met pech in de duinen van Peru gestrand. De truck van Mammoet Rallysport staat op zes kilometer van de finish. “We kunnen geen kant meer op”,aldus Van den Brink. “De schade is te groot. We hebben een aandrijfas gebroken en die as heeft een gat geslagen in de carterpan.”

Snelle assistent Janus van Kasteren nam zijn kopman nog op sleeptouw voor de resterende 60 kilometer door de duinen. Maar kort voor de streep viel alsnog het doek. “We kwamen er niet meer doorheen. Janus heeft vervolgens de proef afgemaakt en ging naar het bivak om zich te prepareren voor de etappe van vandaag. Hij kan wel van start gaan. Voor ons is het over en uit”, aldus een teleurgestelde Van den Brink.

Janus van Kasteren, Wouter de Graaff en Richard Mouw arriveerden rond 2.00 uur plaatselijke tijd in het bivak. Om 6.00 uur (12.00 uur Nederlandse tijd) moesten de mannen weer op pad op weg naar de start van de vijfde etappe.

Martin van den Brink was op weg naar een prima resultaat in de vierde etappe rond San Juan de Marcona in Peru. “We reden de hele etappe zeer behoudend. Toch ging het voortreffelijk. We hadden een derde plaats in handen. Ik kon echt veel harder dan we reden. Het doel was echter om de finish te halen. We zagen dat veel teams in de problemen zaten en kozen daarom voor zekerheid. Halverwege bleek dat we twee kapotte stabilisatorstangen hadden. Daardoor ging later de aandrijfas los en sloeg een gat in de carterpan.”

Van den Brink en zijn mannen moeten woensdag de Renault Sherpa uit de duinen zien te halen. “Dat wordt nog een hele klus. Het is een lastige plaats. We zullen wel zien hoe dat afloopt.” Janus van Kasteren is nu nog de enige rijder van Mammoet Rallysport. De debutant uit Veldhoven kan vanaf nu voor eigen resultaat rijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer