Michelin vernieuwt contract met Vincent Logistics • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Michelin vernieuwt contract met Vincent Logistics

Michelin en Vincent Logistics hebben hun samenwerking opnieuw met vier jaar verlengd. De logistiek dienstverlener met vestigingen in Nederland, België en Luxemburg, heeft een vloot van 145 trekkende voertuigen en 210 trailers. Michelin verzorgt daarvoor al sinds 2008 het bandenbeheer.

Michelin zal via Services & Solutions middels een EFFITIRES overeenkomst zo’n 2.750 banden in beheer nemen. Michelin zorgt er niet alleen voor dat de Vincent Logistics-vloot op bandengebied aan alle wet- en regelgeving voldoet, maar draagt ook bij aan een zo maximaal mogelijke efficiency, inzetbaarheid en veiligheid.

“Voor ons is tijd een belangrijke uitdaging”, verklaart Jean Vincent, algemeen directeur van Vincent Logistics. “We rijden vaak ’s nachts en volgens strakke schema’s, dus kunnen we ons het risico op bandenpech niet permitteren. Daarbij speelt natuurlijk ook de veiligheid van onze eigen chauffeurs en van andere weggebruikers een grote rol.”

Preventief onderhoud heeft de hoogste prioriteit, benadrukt hij. “Daar zijn we heel streng op. We hebben hier een speciale bandenwerkplaats en daar worden, in opdracht van Michelin, iedere vrijdag en zaterdag de banden van onze vrachtwagens gecontroleerd. We hebben ook een Ventech-systeem, waar de trucks alleen maar op hoeven te rijden voor een bandenspanningscontrole. Als er een probleem aan het licht komt, schakelen we Michelin in.”

Vincent Logistics heeft zijn contract met Michelin nu voor de derde keer verlengd, maar gebruikt al meer dan vijftien jaar banden van Michelin. “De prijs-kwaliteitverhouding is zeer aantrekkelijk”, vindt Vincent. “We hebben verschillende bandenmerken geprobeerd, maar op basis van langdurige praktijktesten hebben we al lang geleden gekozen voor Michelin.”

Tot slot verzorgt Michelin de vlootadministratie en de managementrapportages voor Vincent Logistics. De rapportages laten de belangrijkste ontwikkelingen zien, zoals het aantal keren stilstand per miljoen kilometers, de snelheid van de pechhulp onderweg en het aantal incidenten met beschadigde banden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer