Milieusticker verplicht in Franse steden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Milieusticker verplicht in Franse steden

In een aantal steden in Frankrijk is het met ingang van 1 juli verplicht om aan de hand van een gekleurde milieusticker (Ecovignette/lucht) de Euro-klasse van het voertuig zichtbaar te maken. De stickerplicht geldt voor alle voertuigen. Dat meldt Evofenedex.

Op basis van de Franse wetgeving ‘CRIT’Air’  worden er in Parijs, Lyon , Grenoble, Lille, Strasbourg, Montpellier en Bordeaux milieuzones ingesteld:

  • Parijs: het gebied binnen de Périphérique en de ring zelf
  • Het hele departement Ile de France
  • Grenoble en Lyon (alleen bij smog)
  • Lille, Strasbourg, Montpellier, Bordeaux m.i.v. 1 september

Deze ‘CRIT’Air-wetgeving’ is van toepassing op zowel personenauto’s motorfietsen als vrachtauto’s die zijn geregistreerd in Frankrijk of in het buitenland. Om te weten tot welke categorie een voertuig behoort, is er een simulator online geplaatst.

Het Ecovignet kan alleen worden besteld via de officiële website van het Franse ministerie van transport: Op die site is ook meer informatie beschikbaar over toepassing van het vignet.

De kosten van een Ecovignet bedragen 3,70 euro, exclusief verzendkosten. De boete voor het ontbreken van de milieusticker bedraagt voor personenauto’s 68 euro en voor vrachtauto’s 135 euro.

De Ecovignetten zijn al langer verplicht in Franse steden, maar deze waren niet verkrijgbaar in het buitenland. Nu dat wel het geval is stellen de Fransen het ook voor de rest van Europa verplicht.

Bron: Evofenedex

2 reacties op “Milieusticker verplicht in Franse steden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer