fbpx Ga naar hoofdinhoud

Nederland loopt voorop met eerste Volvo LNG-trucks

Nederland maakt haar naam als pionier als het gaat om LNG in transport waar met de ingebruikname van de eerste Volvo LNG trucks in Europa. Het betreft Volvo’s FH met 420 en 460 pk die worden ingezet voor zwaar regionaal en internationaal transport bij verschillende vervoerders verspreid over het land. Onder meer Peter Appel, St van den Brink, maar ook nieuwe LNG-rijders als Jongeneel Transport en Melis Logistics rijden nu de Volvo LNG.

Eind vorig jaar introduceerde Volvo Trucks haar nieuwe Volvo FH LNG en Volvo FM LNG. De trucks zijn beschikbaar met 420 of 460 pk voor zwaar regionaal en internationaal transport. “We merken dat veel vervoerders nu de stap maken naar LNG. In het verleden werd de noodzaak voor duurzamer transport vooral door verladers aangewakkerd. Nu alles – van infrastructuur tot truck en tankfaciliteiten – klopt, merken we echter ook een toenemende vraag onder vervoerders”, verklaart Jan Schouten, Manager Product bij Volvo Trucks Nederland. Ook ADR-transporten zijn nu mogelijk met LNG.

Een van de vervoerders die met LNG gaat rijden, is Transport van Overveld. “Uit eigen overweging hebben we besloten al heel snel twee nieuwe FH LNG-trekkers aan te schaffen. We doen dit omdat we beseffen dat ook wij ons steentje bij moeten dragen aan het verder verduurzamen van het wegtransport, willen we onze eigen toekomst en vooral die van onze kinderen veilig stellen. Wij rijden op Spanje, dus een alternatief vinden wat hierbij past, was tot nu toe haast onmogelijk. Elektrisch rijden is geen optie. Ook met LNG zijn er nog wel wat haken en ogen, maar op onze route bevindt zich een aantal stations en we willen het gewoon gaan doen. Qua prestaties en chauffeurscomfort hoeven we gelukkig niets in te leveren ten opzichte van onze dieseltrucks”, verklaart Gert van Overveld van Transport van Overveld.

John van Os, wagenparkbeheerder bij Kivits Drunen, is erg te spreken over de LNG-trucks: “Wij hebben hier nu twee nieuwe FH LNG-trucks lopen en de eerste resultaten zijn veelbelovend. Het lijkt erop dat het gemiddelde LNG-verbruik bij onze inzet (nationaal koelvervoer, red.) ruim onder de 20 kg per 100 km blijft.” Volvo Trucks verwacht dit jaar nog meer dan 50 LNG-trucks te leveren in Nederland. “Dat betekent dat we hiermee weer een mooie stap richting CO2-neutraal transport zetten. Iets waar we met recht heel trots op zijn”, concludeert Jan Schouten, Manager Product bij Volvo Trucks Nederland.

In plaats van een ottomotor met bougie-ontsteking, de gangbare oplossing voor voertuigen op gas, worden de Volvo FH LNG en Volvo FM LNG aangedreven door motoren die gebruik maken van het dieselprincipe. Dit betekent dat een vervoerder die voor LNG kiest, dit kan doen zonder in te leveren op rijeigenschappen, brandstofverbruik of betrouwbaarheid. De 460 pk-motor van Volvo op LNG levert een maximaal koppel van 2.300 Nm; de uitvoering van 420 pk produceert 2.100 Nm. Dit komt overeen met Volvo’s dieselmotoren. Het brandstofverbruik is volgens de Zweedse fabrikant ook gelijk aan dat van de dieselmotoren van Volvo en is wel 15 tot 25 procent lager dan bij conventionele ottomotoren op gas. De toegepaste brandstof is vloeibaar aardgas oftewel LNG (Liquefied Natural Gas) of vloeibaar biogas, dat bekend staat als bio-LNG. Bij gebruik van biogas neemt de ecologische voetafdruk (CO2-uitstoot) met maar liefst 100 procent af. Bij aardgas is de vermindering 20 procent. Het gaat dan wel om tank-to-wheel berekeningen.

Lees meer over de eerste ervaringen met Volvo’s LNG trucks in de komende editie van TTM.nl magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer