fbpx Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse professionals gewild in buitenland

Bedrijven uit het buitenland zijn bovenmatig geïnteresseerd in Nederlands personeel. Onder meer vakmensen uit de logistieke sector zijn van harte welkom. Komend weekend vindt in de Expo in Houten de Emigratiebeurs plaats, waar onder meer Scania als exposant staat.

De EmigratieBeurs is door zijn brede opzet en persoonlijke karakter geschikt voor iedere aankomende emigrant, expat, student, werkzoekende, ondernemer, pensionado of andere landverhuizer. Ruim 165 binnen- en buitenlandse exposanten zijn te vinden op de beurs en er is een uitgebreid programma met (gratis) presentaties.

“Scholing en omscholing in landen waar men personeel tekort komt is te weinig effectief”, zegt Tom Bey, directeur van de Emigratiebeurs, dinsdag in het Nederlands Dagblad. “Over de grens zien ze wel personeel dat in hun plaatje past. Ze zijn bereid veel moeite te doen om hen de sprong naar een leven in het buitenland te laten maken. Bedrijven regelen woonruimte en taalcursussen, en helpen om een school voor de kinderen en passend werk voor de partner te vinden.”

Op de Emigratiebeurs staat onder meer Scania Oskarshamn. De nieuwe cabinefabriek van de Zweedse truckfabrikant zoekt voor diverse functies personeel. Ook is er een stand om mensen te interesseren vrachtwagenchauffeur in Canada te worden.

In het ND komt Tom Doorten (38) aan het woord. Hij emigreerde in 2013 met zijn gezin naar Zweden. Hij werkt als productiemanager bij Scania in Oskarshamn. “Tot vijf jaar geleden werkte ik bij Scania in Zwolle, in de assemblagefabriek van vrachtwagens. Daar heb ik aangegeven dat ik interesse had om bij Scania in Zweden te gaan werken. Als gezin leek het ons verrijkend om een nieuw perspectief op het leven te krijgen. We waren er eerder op ­vakantie geweest. Het is een aantrekkelijk land, de natuur is fantastisch, het wonen is er goedkoper en de zorg is er net zo goed als in Nederland. Alles bij elkaar bracht ons dat tot de gedachte: we zouden wel gek zijn als we het niet doen. Qua werk is het voor mij heel interessant. Vorig jaar is er in Oskars­hamn een hypermoderne carrosseriefabriek geopend. Met 2700 medewerkers maken we van staalplaat volledig gemonteerde vrachtwagencabines, ruim 300 per dag.”

Bron: ND.nl – Emigratiebeurs

 

2 reacties op “Nederlandse professionals gewild in buitenland

  • Spikey

    Behalve dan chauffeurs,die zijn te duur…

  • Hans

    Als ze op de emigratiebeurs de waarheid zouden vertellen, zou bijna niemand meer de moeite nemen en geld betalen om daar nutteloos rond te lopen.
    Veel bla-bla verhalen maar daar heb je het dan ook wel mee gezegd.
    Dit alles uit eigen ervaring………………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer