Nieuwe tacho maakt frauderen onmogelijk • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe tacho maakt frauderen onmogelijk

De nieuwe tachograaf, die volgend jaar verplicht wordt, maakt frauderen onmogelijk. Nu al zijn er grote veranderingen op het gebied van tachografen. Op Transport Compleet geeft tachospecialist A1 Automotive  elk uur uitleg in een workshop en organiseert daarnaast een quiz om zo de tachograafkennis van bezoekers te testen.

Alle nieuw gebouwde vrachtwagens worden sinds oktober vorig jaar uitgerust met de VDO 3.0 tachograaf. Het kenmerk van deze tachograaf is de behuizing uit één stuk. Ook gebeurt het invoeren van chauffeurskaarten  bij deze nieuwe tachograaf sneller dan bij eerdere types van VDO. De nieuwe tachograaf is bij alle truckfabrikanten te bestellen en is de voorloper van de nieuwe Smart Tachograaf, die vanaf 15 juni 2019 in alle nieuw geproduceerde trucks in Europa verplicht wordt gesteld. Dit wordt de 4.0 tachograaf en hiermee wordt alles wat we tot nu toe deden en wisten, toch weer heel anders. Dit om fraude met de tachograaf zoveel mogelijk uit te sluiten. Kenmerken van die nieuwe Smart Tacho zijn modules die extra signalen afgeven. Daardoor wordt het onmogelijk om nog te frauderen.

Tacho Kennis Quiz

Omdat de tachograaf en alles wat ermee samenhangt vaak taaie kost is voor chauffeurs, gaat A1 Automotive de bezoekers van Transport Compleet op weg helpen in deze voor iedereen verplichte materie door een quiz te organiseren. De Tacho Kennis Quiz, maakt deel uit van de nieuwe Code 95 digitale tachograaf training van de VDO Academy. Deze training is vrij uniek in Nederland, aangezien het grootste deel van de verplichte 7 uur durende training thuis gevolgd kan worden door middel van E-learning. Het theorie gedeelte leren de chauffeurs dus thuis en het praktijkgedeelte (2,5 uur) wordt op locatie bij A1 Automotive met werkende tachografen gegeven. Dit heeft als voordeel dat een chauffeur niet een hele dag op hoeft te offeren om de 7 punten te behalen.  Ook zal A1 Automotive ieder uur een presentatie geven en leren chauffeurs, monteurs en wagenparkbeheerders wat wel en niet belangrijk is in de ogen van de inspectie en leren ze waar ze op moeten letten nu we ons in een ’tussenfase’ bevinden met de VDO 3.0 tachograaf, de voorloper van de Smart Tacho, die alle ins en outs in de wereld van de tachografen weer zal gaan veranderen. Hoe dat zit, dat laat A1 Automotive al zien op Transport Compleet, Hal 2, standnr. 207

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer