fbpx Ga naar hoofdinhoud

Nu mag weekendrust weer wel in cabine…

Wie het nog snapt mag het zeggen: in de Tweede Kamer zei minister Schultz van I&M woensdag dat wat haar betreft de 45 uur wekelijkse rust gewoon in de cabine van de vrachtwagen mag worden doorgebracht. Dat meldt de Telegraaf.

Daarmee gaat Schultz dwars in tegen de uitspraak van de rechtbank in Assen afgelopen dinsdag, die Brinkman-Trans Holland op straffe van een dwangsom verbood om haar chauffeurs te laten cabinekamperen. De gerechtelijke uitspraak wil echter niet zeggen dat dat niet meer mag. Eerst wil ze nog een uitspraak van het Europese hof afwachten. “De vrachtwagens zijn er speciaal voor uitgerust en er zijn chauffeurs die zelf graag blijven bij hun lading”, benadrukt de verkeersminister. Schultz lijkt elke verantwoordelijkheid te willen ontwijken want ze verwijst ook duidelijk naar minister Asscher van Sociale Zaken, rechts op de foto als bijrijder. Maar Asscher kaatste die bal gelijk weer terug. Volgens hem is het dossier toch echt “de primaire verantwoordelijkheid” van Schultz.

Kibbelende kamerleden of niet, over cabinekamperen is het laatste woord dus nog niet gesproken.

Bron: De Telegraaf

 

 

2 reacties op “Nu mag weekendrust weer wel in cabine…

  • Ary

    Zoals ik begrepen had gaat vrouwtje Schultz toch met pensioen
    aan komende periode is Ze er al niet meer. Tis wat het transport betreft nooit op de hand van de chauffeurs geweest dus neemt ze voor waar aan en verdwijnt om te gaan genieten van een mooie ministers uitkering

    1. Floris

      Ze zal wel gaan werken bij het KIWA waar haar echtgenoot aan de knoppen zit te draaien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer