Oostenrijk wil regels minimumloon aanpassen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Oostenrijk wil regels minimumloon aanpassen

Na de vele ophef over het door Oostenrijk ingestelde minimumloon en de verplichte registratie van chauffeurs is het land overstag gegaan en is voorbereidingen aan het treffen voor de versoepeling van de minimumloonwetgeving. Dat meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN), dat zich daar samen met andere organisaties in binnen- en buitenland de afgelopen weken stevig voor heeft ingezet

Er komt volgens TLN een speciaal formulier, waardoor de registratie van chauffeurs op een eenvoudigere en collectieve manier plaats vindt. Verder wordt er op het formulier rekening gehouden met de specifieke omstandigheden van de transportsector. De gegevens van de chauffeur en het voertuig waarmee gereden wordt vormen de basis van de registratie. Mogelijk blijft het formulier zes maanden geldig. Overigens wordt verwacht dat er ook versoepeling komt op de documenten die in de Duitse taal in de cabine aanwezig moeten zijn.

Wanneer de versoepeling in werking wordt gezet is nog onbekend. De bestaande verplichtingen gelden tot die tijd. Met de versoepeling van de registratieprocedures worden de administratieve lasten voor het bedrijfsleven verlaagd. TLN wil uiteindelijk naar één Europees registratiepunt toe, zodat chauffeurs met één actie voor alle Europese lidstaten worden geregistreerd.

Bron: TLN

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer