Registraties nieuwe trucks dalen licht in november • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Registraties nieuwe trucks dalen licht in november

De maand november laat een daling van zes procent zien in de registraties van vrachtwagens (bedrijfswagens boven de 3,5 ton). In de periode van april tot en met augustus was er alleen een toename in de registraties te zien. September, oktober en nu ook november wisselen elkaar af met daling en toename van de registraties. In heel 2018 zijn er 10 procent meer zware bedrijfswagens registreert dan in dezelfde periode van 2017. Dat meldt RAI Vereniging op basis van VWE-cijfers.

November is de derde maand op rij waarbij een kleine daling van het aantal trekkers te zien is. In november was de daling 3 procent. Maar in heel 2018 zijn er nog altijd 9 procent meer trekkers geregistreerd dan in dezelfde maanden van 2017.

Bij de bakwagens zien we in november een groei van het aantal registraties, namelijk 11 procent (totaal aantal geregistreerd zijn er 493 stuks). Dit sluit ook aan bij de geluiden die te horen zijn  over de hoeveelheid werk die leden van RAI CarrosserieNL hebben. Over de eerste elf maanden was er een stijging van het aantal bakwagens, namelijk 13 procent.

Het aantal registraties van de opleggers schommelt elke maand. Tot augustus was de daling klein te noemen maar augustus en september laten beiden een forse daling van rond de 16 procent te zien. Maar in oktober en november zijn er weer een stijging van het aantal registraties te zien. De stijging in november is 5 procent

In de eerste 11 maanden van 2018 zijn er 14.107 opleggers geregistreerd. Dit aantal komt inmiddels in de buurt van het aantal van 2008 het top jaar voor de oplegger registraties. Toen werden er 14.585 stuks geregistreerd.

Er zijn 116 zware aanhangwagens geregistreerd in november 2018, in november 2017 waren dat er 97 stuks. Van januari tot en met november zijn er 1.083 zware aanhangwagens geregistreerd, 9 procent meer dan in dezelfde periode van 2017.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer