Ga naar hoofdinhoud

Rotra: 6 ton aan CO2 compensatie

Koninklijke Rotra heeft met haar product Rotra Green Footprint 600141 kgs CO2 gecompenseerd in 2016. Dit betreft volgens de logistiek dienstverlener compensatie van vrijgekomen CO2 bij 4.034 zendingen die Rotra heeft mogen verzorgen voor haar Green Footprint klanten.

Rotra streeft nadrukkelijk naar verduurzaming van haar dienstverlening. Met de ontwikkeling van voertuigen die voldoen aan de strengste milieunormen, trucks op LNG, het trainen van personeel en de aanleg van een eigen container terminal zet Rotra haar beleidsvisie om in concrete acties.

Aangezien de ambitie 100 procent klimaatneutraal transport is, pakt Rotra samen met haar klanten de restuitstoot aan. Met Rotra Green Footprint biedt Rotra haar klanten de mogelijkheid zendingen wereldwijd 100 procent CO2-neutraal af te halen en af te leveren. Dit doet Rotra in samenwerking met de Climate Neutral Group. Iedere afzonderlijke klant die haar zendingen klimaatneutraal heeft laten verzorgen door Rotra ontvangt aan het eind van het jaar een certificaat met vermeld het aantal kilogram CO2 gecompenseerd door betreffend bedrijf. Rotra is al haar klanten bijzonder erkentelijk die een bijdrage hebben geleverd aan dit resultaat en streeft ernaar deze substantiële stijging in 2017 een positief vervolg te geven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer