Ga naar hoofdinhoud

Rotra: ‘Geen 300 maar 3000 euro per maand’

Logistiek dienstverlener Rotra betaalt haar Roemeense chauffeurs een kleine 3.000 euro bruto per maand. Dat zei de directie dinsdag voor de rechter, zo bericht de Gelderlander.

De rechtbank in Arnhem wilde de directie van Rotra horen over vermeende misstanden rond Roemeense chauffeurs. De zaak is aangezwengeld door FNV.

De vakbond beweert dat het vaste loon van de chauffeurs 288 euro per maand is en dat de rest van de inkomsten van de chauffeur bestaat uit nettoloon als onkostenvergoedingen en toeslagen voor het maken van overuren. Volgens de FNV bedraagt dat gedeelte van het loon zo’n 1500 euro. Harm Roelofsen zei voor de rechtbank dat het brutoloon zo’n 3.000 euro per maand bedraagt. Over het vaste salaris kon hij geen uitspraak doen. “Stuitend is dat alleen over die 288 euro premies worden afgedragen. Er is nauwelijks pensioenopbouw en bij ziekte en vakantie krijgen ze niet die nettobedragen, alleen die 288. Op deze manier verpest een grote speler als Rotra de markt”, vindt FNV.

FNV is van mening dat de Roemeense chauffeurs feitelijk in dienst zijn van de vestiging Doesburg van Rotra, en dus ook Nederlands loon moeten krijgen. De onduidelijkheid over de zaken bij Rotra was voor ILT in ieder geval reden om het handhavingsconvenant dat het met de logistiek dienstverlener had afgesloten in ieder geval in te trekken en weer geregeld te gaan controleren.

Diezelfde ILT oordeelde onlangs dat de gang van zaken bij Rotra’s Roemeense dochterbedrijf STR in orde was.

Bron: De Gelderlander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer