Ga naar hoofdinhoud

Schavemaker gebruikt Ultimo Fleet Management

Schavemaker Logistics & Transport heeft een nieuw fleetmanagementsysteem in gebruik genomen. De selectie naar een geschikte softwareapplicatie is deze maand afgerond: Schavemaker gaat Ultimo Fleet Management gebruiken.

“Wij waren op zoek naar een pakket waarmee we een digitale inhaalslag konden maken en waarmee we klaar zijn voor de toekomst”, aldus Harm van Dorst, Fleetmanager bij Schavemaker Logistics & Transport. Schavemaker gaat Ultimo Fleet Management gebruiken. Schavemaker gaat één geïntegreerd, webbased systeem voor het technisch en administratief beheer van de trekkende en getrokken eenheden gebruiken. Door middel van automatisering, in de garages als voor het voorraadbeheer en inkoop, wenst de logistiek dienstverlener kosten te besparen.

“Belangrijk oogpunt bij de selectie van een nieuwe softwareapplicatie was dat onze buitenlandse vestigingen er ook gebruik van kunnen maken. Hierdoor houden we het beheersbaar en overzichtelijk”, vertelt Van Dorst. “Momenteel maken we gebruik van een verouderd systeem, welke we wel voeden met informatie en gegevens, maar waarmee we nagenoeg geen mogelijkheid hebben om rapportages en overzichten te genereren. Ook de garage module in ons TMS systeem (Transport Management Systeem) voldoet niet aan de eisen die wij stellen aan een nieuw softwarepakket. Na diverse presentaties en demo’s viel ons het gebruikersgemak van Ultimo op. Bovendien biedt Ultimo een diversiteit aan rapportages waarnaar we op zoek zijn. Door middel van deze rapportages kunnen we analyses maken waarmee we kunnen sturen en besluiten nemen. Ook de mogelijkheden ten behoeve van schade-afhandelingen en de module voor voorraadbeheer en inkoop spraken ons erg aan in Ultimo.”

De implementatie van Ultimo Fleet Management gaat binnenkort van start.

Schavemaker is een ervaren logistiek dienstverlener met een breed aanbod aan diensten op het gebied van logistiek- en Europees transport. Hierbij maakt men gebruik van verschillende modaliteiten, Van een klein familiebedrijf is de organisatie uitgegroeid tot een moderne Europese logistiek dienstverlener met jarenlange ervaring. Schavemaker bezit meer dan 300 trucks, 500 trailers en 400 medewerkers, verspreid over meerdere Europese vestigingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer