Ga naar hoofdinhoud

Schmitz jubileert, gloreert en trakteert

Opleggerfabrikant Schmitz Cargobull vierde afgelopen week uitbundig haar 125e verjaardag en had ook echt alle reden dat te doen. Schmitz is anno 2017 een wereldomvattend bedrijf met zes fabrieken in Duitsland, maar ook in Spanje, Litouwen, Rusland, China en Turkije. De omzet over boekjaar 2016/2017 overschreed de 2 miljard euro en er werden 57.000 voertuigen geproduceerd.

Die 57.000 eenheden is een plus van 16 procent ten opzichte van het vorige boekjaar. Daarmee positioneert Schmitz zich andermaal als marktleider, maar ook als bedrijf dat innovatieve technologieën toepast en tegelijk de klant en dienstverlening goed in de gaten houdt. Nieuwe markten worden nog altijd aangeboord. Zo is de opening van een nieuwe fabriek in het Turkse Adapazari geen toeval. Schmitz bouwt in Turkije schuifzeilopleggers en gesloten opleggers. In Rusland is Schmitz al langer aanwezig. Het opende een fabriek net voor de economische crisis daar uitbrak, maar Schmitz hield vol en ziet de Russische markt nu weer licht aantrekken. In Zuid-Afrika nam men een belang in de lokale fabrikant GRW in een poging ook die markt te betreden. Van Schmitz eigen koelmotor werden het afgelopen jaar 1600 eenheden afgeleverd.

Schmitz wil ook voor de transportwereld het jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan en levert 1250 S.CS schuifzeilers, 1250 S.KO koelopleggers en 375 S.KI kiepopleggers met uitgebreide jubileumpakketten. De details daarvan zijn te vinden op de speciale jubileumwebsite.

 

2 reacties op “Schmitz jubileert, gloreert en trakteert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer