Ga naar hoofdinhoud

TBT Logistics sponsor op stoere Dacia Logan STCC

De naam van TBT Logistic International is per direct aanwezig op de spectaculaire Dacia Logan STCC van de Roemeense coureur Costi Stratnic. Costi strijdt in 2019 om het Roemeens Heuvelklimkampioenschap en was de afgelopen twee jaar de GT-Kampioen in die discipline van de autosport. Het logo van de Nederlandse transporteur Te Baerts Logistic International BV Holland krijgt een prominente plaats op de unieke bolide. De trucks met de tekst ‘Te Baerts Bloementransport Holland’ zijn dagelijks onderweg naar Oost-Europa en met name naar Roemenië.


De Roemeense coureur Costi Stratnic had een grote wens. Hij wilde graag met de Dacia Logan STCC in zijn thuisland succesvol worden. Aangezien er maar één exemplaar van bestaat en deze potente Logan in het Scandinavian Touring Car Championship reed, moest Costi geduld hebben. Maar het wachten werd in eind 2016 beloond.

Het 43-jarige Costi startte zijn racecarrière in 2011 in een Clio Cup-versie. Hij pakte onmiddellijk de titel van ‘best rookie’ en ging het jaar daarop ook rallyrijden in een Dacia Logan. Aangezien hij vlakbij de Dacia-fabriek is geboren heeft hij een zwak voor dit merk. Eind 2016 kreeg hij de kans om de Logan STCC over te nemen van Mattias Andersson. Tijdens een bezoek aan Zweden kon door winterse omstandigheden niet met de auto worden gereden, maar zijn intuïtie deed Costi besluiten de auto toch te kopen. Na een reis van drie dagen arriveerde de auto in Boekarest.

Onder de vlag van Yacco Racing Romania werd de Logan STCC ingeschreven voor het Roemeens Heuvelklimkampioenschap (Campionatul National De Viteza Coasta). Het team onder leiding van Zoranca Panici beleefde veel plezier aan de bijzondere aanwinst. Sowieso is de Logan STCC een pure aandachttrekker in de paddock en tijdens de races om het CNVC. Maar ook de prestaties van de aimabele Costi konden met hoofdletters worden geschreven.

Costi verraste het team en de concurrentie, door in het debuutjaar direct de GT-titel te winnen. Dit seizoen was de tegenstand nog groter, met o.a. Mitsubishi Lancer Evo, Porsche 911 GT3, Ferrari 458 en formule-wagens van de merken Radical, Tatuus en Osella.
In een deelnemersveld met ruim 80 auto’s werd de Logan STCC een vaste podiumbezoeker. Costi reed met startummer 5 voor het algemeen klassement en in de GT-klasse. Het seizoen 2018 omvatte 8 races. Met tweemaal een tweede plaats en liefst zes overwinningen behaalde Costi 197 punten en daarmee met grote overmacht de GT-titel voor tweewielaangedreven auto’s. In het algemeen klassement dat wordt gedomineerd door de vierwielaangedreven Mitsubishi Lancer EVO, behaalde Costi een keurige derde plaats.

Mede dankzij de prestatie van Costi ging de bokaal voor het beste team naar Yacco dat met 464 punten een ruime voorsprong nam op de andere teams. Felicitari, zouden ze in Roemenië zeggen.

In 2019 kan de kampioen rekenen op de steun van TBT Logistic International dat zijn hoofdkantoor heeft in Venlo en dagelijks koeltransporten verzorgt door geheel Europa. Te Baerts Logistic International BV Holland is specialist in dagelijks vervoer van bloemen, planten en ander koeltransport naar Oost-Europa. Het gerenommeerde transportbedrijf heeft ook een vestiging in het Roemeense Brasov. Zo hebben twee toppers uit transport en sport elkaar gevonden in het kampioenschap, waarvan de eerste race in april zal worden verreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer