Ga naar hoofdinhoud

TDL neemt Bakker Logistiek België gedeeltelijk over

De TDL Group uit België neemt per 1 maart a.s. de warehouse- en nationale transportactiviteiten van Bakker Logistiek België gedeeltelijk over. Bakker Logistiek Groep zal ook de distributiewerkzaamheden in Nederland verzorgen voor TDL Group. Dat melden diverse bronnen.

Bakker Logistiek zette voet in België in 2014, toen het SMIW in Milmort overnam. Een paar maanden later werd de acquisitie van 70 procent van alle transportactiviteiten van European Food Transport aangekondigd. European Food Transport, ruilde vervolgens zijn zetel in Sint-Katelijne-Waver om voor een nieuwe locatie van 34.000 m2 in Willebroek. Bakker Logistiek België stelt een 95-tal mensen te werk in België en genereert een omzetcijfer van 12 miljoen euro.

“Met dit strategische partnership versterkt TDL Group haar positie in het centrum van België. Na de overname van Cardon Logistique in 2013 en de overname van de Fresh activiteiten van XPO Logistics in 2015 is dit opnieuw een strategische zet die bijkomende mogelijkheden biedt om opdrachtgevers optimaal te bedienen en het fijnmazige distributienetwerk verder uit te breiden. Deze overname waarborgt de continuïteit voor de klanten, de bijhorende dienstverlening en de persoonlijke groei van de medewerkers. Alle medewerkers, behorende tot de overgenomen activiteiten, komen vanaf 1 maart in dienst van TDL Group, die zo haar aantal werknemers ziet stijgen met circa 50 mensen”, zegt Kristof Van Lommel van TDL Group. Van Lommel bevestigt ook dat SMIW en de bijbehorende activiteiten voor Galler niet worden overgedragen.

TDL Group is een belangrijke speler binnen de nichemarkten Fresh Logistics, Building Logistics, Dedicated Logistics en Express Services. TDL Group realiseerde in 2016 een omzet van 75 miljoen Euro en telt meer dan 700 medewerkers. Met deze acquisitie zal TDL Group beschikken over vestigingen in Lummen, Houthalen, Doornik, Kallo en Willebroek met een totale warehouse capaciteit van meer dan 60.000 m² en een wagenpark van 400 vrachtwagens.

Bakker Logistiek is een van de grootste logistieke dienstverleners in transport en warehousing van food en aanverwante producten. Dagelijks zet de Bakker Logistiek Groep ruim 550 vrachtwagens in voor meer dan 160 opdrachtgevers op weg naar bestemmingen in heel Europa. Bakker Logistiek heeft circa 1.500 medewerkers, 18 vestigingen en in totaal 250.000 m2 warehousecapaciteit vanuit de vestigingen in Zeewolde, Tilburg, Heerenveen en Baarn. Bakker Logistiek wijzigt hiermee haar strategie en focus van het zelf ontwikkelen en uitbreiden van haar dienstverlening in België naar een strategisch partnership, gelijkaan haar strategische samenwerking met het European Food Network voor fijnmazige leveringen in Duitsland en de rest van Europa. Bakker Logistiek zal zich volledig focussen op de logistieke activiteiten en distributie vanuit Nederland over geheel Europa in samenwerking met haar partners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer