Technische Unie compenseert CO2-uitstoot wagenpark • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Technische Unie compenseert CO2-uitstoot wagenpark

Om de gevolgen van de klimaatverandering te beperken is Technische Unie per 1 april gaan samenwerken met Shell om haar CO2-uitstoot compenseren. Op deze manier wil de groothandel bijdragen aan een groenere wereld.

De vrachtwagens van Technische Unie stoten jaarlijks zo’n 3,6 miljoen kilo CO2 uit. Per 1 april 2018 compenseert Technische Unie dit  met behulp van een nieuwe dienst van Shell. Deze dienst is gekoppeld aan de Shell Card, de zakelijke tankpas van Shell, en omvat drie stappen. Ten eerste helpt Shell Technische Unie meer inzicht te verkrijgen in haar CO2-emissies. In de tweede stap wordt op basis van de verkregen inzichten gekeken hoe deze uitstoot kan worden teruggebracht, bijvoorbeeld door het rijgedrag aan te passen. Tot slot berekent Shell na elke tankbeurt de bijbehorende CO2-uitstoot en compenseert deze namens Technische Unie met CO2-credits.

Shell is wereldwijd betrokken bij diverse CO2-projecten. Deze compensatieprojecten genereren CO2-credits die worden gebruikt om de uitstoot van het wagenpark van Technische Unie te compenseren. Technische Unie kiest voor het Kasigau Corridor-project in Kenia. Dit project beschermt 200.000 hectare bedreigd bosgebied. Tot nu toe zijn met dit project 50.000 nieuwe bomen geplant en 300 nieuwe banen gecreëerd. Daarnaast zijn nieuwe klaslokalen en studiebeurzen voor lokale studenten gefinancierd en is de toegang tot drinkwater voor ruim 10.000 mensen verbeterd. Dit project is gecertificeerd door de VCS en CCB Standard.

Technische Unie is zich ervan bewust, gezien de grootte van het bedrijf, dat zij een grote CO2-voetafdruk achterlaat op deze planeet. De groothandel vindt het echter van groot belang deze voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, zijn zij continu op zoek naar het implementeren van besparingsmaatregelen op het vlak van energie, transport en afval. Het CO2-compensatieproject van Shell past daarom uitstekend in de visie van Technische Unie.

Technische Unie is de grootste technische groothandel van Nederland. Met ruim twee miljoen artikelen van meer dan 700 leveranciers is Technische Unie uw partner voor de levering van al uw installatiematerialen op het gebied van elektrotechniek, licht, gereedschap, (luxe) sanitair, verwarming en klimaattechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer